Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 ian 2015 - Anul XX, nr. 22 (5834)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Manifestare

„Dialogul Artelor”, la Botoş

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Judeţean Suceava, Centrul Cultural Bucovina (CCB), Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CCPCT) Suceava, Parohia Botoş, Primăria şi Consiliul Local al comunei Ciocăneşti, Societatea Scriitorilor Bucovineni şi Asociaţia Scriitorilor şi Artiştilor din Ţara Dornelor organizează vineri, 30 ianuarie, începând cu ora 12.00, la Biserica din lemn din Botoş, o nouă ediţie a manifestării cu genericul „Dialogul Artelor”.

Programul cuprinde expoziţia foto-documentară „Oul încondeiat - prima carte religioasă a omenirii” (autori Victor T. Rusu și Ion Drăgușanul), lansări şi prezentări de carte şi o suită de momente artistice.

Vor fi lansate şi prezentate cărţile: „Iraclie și Ciprian Porumbescu”, de Leca Morariu (vol. I, ediție îngrijită de muzicolog dr. Vasile Vasile), „Corul de copiiîn creațiacompozitorilor români din a doua jumătate a secolului XX”, de Sever Dumitrache, „Arhitectura populară bucovineană” și „Zona etnografică Fălticeni”, de Mihai Camilar, „Pictură sau destin - Aurel Băeșu”, de Gheorghe Macarie, „Șirag de nestemate din vechime adunate - folclor din Fundu Moldovei”, de Filon Lucău, „Luntre de văzduh”, de Violeta Cîmpan, şi „Tunuri la porțile Bucovinei. 1914-1948”, de Paul Brașcanu.

Vor fi prezentate cu acest prilej „Ghidul iubitorilor de folclor” (nr. 4) şi DVD-ul  „Șezători și clăci din Bucovina”, realizate sub egida CCB - CCPCT Suceava.

Momentele artistice vor fi susţinute de Corul Parohiei Ciocănești,Grupul „Bistrița Aurie” din Ciocănești, Pamfil Roată, cărora li se vor alătura cu recitaluri de poezie şi proză scriitorii din Țara Dornelor şi poeta Carmen Veronica Steiciuc.

Gazdele evenimentului vor fi Radu Ciocan, primarul comunei Ciocănesti, şi Mihai Țehanciuc, preotul paroh al Bisericii din lemn „Naşterea Maicii Domnului” din Botoş.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Dialogul Artelor”, la Botoş.
 Vizualizări articol: 1048 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
„Dialogul Artelor”, la Botoş3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Potârnichi boierești Ai trebuință de: potârnichi (câte două de fiecare mesean), curățate de pene, puf și măruntaie și pârlite, ulei de măsline, unt, câțiva căței de usturoi, rozmarin, dafin, măghiran, boia de ardei iute, boia de ardei dulce,... Citeşte