Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 oct 2014 - Anul XIX, nr. 248 (5757)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Festivalul „Toamnă la Voroneţ”

„Chiar dacă anul acesta sunt mai puţini participanţi, calitatea producţiilor este net superioară anilor precedenţi”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elvira Romaniuc, directorul artistic al Festivalului Internaţional de Film, Diaporamă şi Fotografie „Toamnă la Voroneţ”, care se desfăşoară în aceste zile la Gura Humorului, a precizat că la ediţia din acest an la secţiunea Film au fost înscrise 54 de producţii cinematografice (23 de filme documentare, 29 de filme studenţeşti şi două filme de turism) din care au fost selectate 21 de creaţii (şapte filme documentare, 12 filme studenţeşti şi două filme turistice).

Producţiile cinematografice prezentate în concurs aparţin unor realizatori din şase ţări europene (Finlanda, Germania, Marea Britanie, Republica Moldova, România şi Spania).

Preselecţia şi prejurizarea filmelor au fost asigurate de scenaristul şi jurnalistul cultural Clara Mărgineanu şi de criticul de film Pavel Azap.

Juriul festivalului, care va desemna laureaţii, juriu prezidat de regizorul şi scenaristul Cristi Puiu, este alcătuit din actorul Alexandru Papadopol, producătorul manager al TVR Iaşi Carmen Olaru, regizorul şi criticul de film Laurenţiu Damian, scriitorul şi publicistul Liviu Antonesei.

„Chiar dacă anul acesta sunt mai puţini participanţi, calitatea producţiilor este net superioară anilor precedenţi”, spune Elvira Romaniuc.

Cauzele „numărului relativ mic de concurenţi” sunt, potrivit directorului artistic al festivalului, „criza economică şi criza prin care trece Televiziunea Română, care nu mai are producţii proprii”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Chiar dacă anul acesta sunt mai puţini participanţi, calitatea producţiilor este net superioară anilor precedenţi”.
 Vizualizări articol: 1151 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Chiar dacă anul acesta sunt mai puţini participanţi, calitatea producţiilor este net superioară anilor precedenţi”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei