Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 aug 2014 - Anul XIX, nr. 184 (5693)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Expoziţie de fotografie

„Poveşti în clarobscur”, la Clubul Artelor Vizuale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Clubul Artelor Vizuale, din incinta Shopping City Suceava, s-a deschis săptămâna trecută expoziţia de fotografie cu genericul „Poveşti în clarobscur”, realizată de artistul fotograf Rucsandra Silvia Călin.

 

Compoziţii în care aranjamente obiectuale sunt puse în valoare prin lumini şi umbre

Organizată de Fundaţia Umanitară „Clopot”, Clubul Artelor Vizuale şi Shopping City Suceava, sub egida Societăţii Române de Artă Fotografică, a Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România şi a Fotoclubului „Mihai Dan-Călinescu” Craiova, expoziţia etalează lucrări de artă fotografică realizate de medaliata cu bronz a celei de-a VI-a ediţii a Salonului Internaţional Eurofotoart 2014, salon patronat de Federaţia Internaţională de Artă Fotografică şi Societatea Americană de Fotografie.

Rucsandra Silvia Călin, care, aşa cum a mărturisit la deschidere, s-a dedicat de circa trei ani artei fotografice (după o perioadă în care a fost preocupată de pictură), creează compoziţii în care propriile sale aranjamente obiectuale (cu diverse piese de colecţie, fructe şi flori), profilate pe fundaluri întunecate, sunt puse în valoare prin lumini şi umbre.

„Fiecare fotografie - aşa cum spune Rucsandra Silvia Călin - are povestea ei, iar compoziţiile au menirea de a transporta privitorul într-o lume imaginară”.

 

„Am încercat să spun poveşti în imagini; să însufleţesc obiecte, să le dau viaţă şi mişcare din jocul de lumini...”

„Ne place să ascultăm poveşti - subliniază Rucsandra Silvia Călin, care-şi transpune imaginile pe suport pânzat, creând impresia suprafeţelor picturale - poveşti rostite de o voce caldă, în lumina liniştitoare a flăcărilor din sobă, care ne poartă în alte lumi. Vedem ce ne imaginăm. Vedem ce ne-am dori să vedem. Am încercat să spun poveşti în imagini; să însufleţesc obiecte, să le dau viaţă şi mişcare din jocul de lumini, să le fac să rostească poveşti, din umbre şi culori”.

Rucsandra Silvia Călin, care şi-a prezentat până acum expoziţia cu genericul „Poveşti în clarobscur” la Cluj-Napoca şi la Craiova, are lucrări acceptate la saloanele internaţionale de profil şi-şi continuă cu tenacitate pasiunea pentru fotografie.

Vernisajul expoziţiei de la Suceava, expoziţie care s-a împlinit graţie invitaţiei lansate de Fundaţia Umanitară „Clopot” prin Brânduşa Dăscălescu, a fost ca o poveste la care au participat, între alţii, artiştii plastici Vasile Anghel Siminiuc, Cecilia Leonte şi scriitorul Constantin Horbovanu, care au lansat întrebări şi provocări cărora le-a răspus, în aceeaşi manieră de clarobscur din poveştile sale fotografice, Rucsandra Silvia Călin.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Poveşti în clarobscur”, la Clubul Artelor Vizuale.
 Vizualizări articol: 1075 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Poveşti în clarobscur”, la Clubul Artelor Vizuale5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei