Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 iul 2014 - Anul XIX, nr. 169 (5678)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Lansare de carte

Monografia „Todireşti - un sat din Bucovina. Istorie, oameni şi locuri”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria comunei Todireşti a organizat marţi lansarea monografiei „Todireşti – un sat din Bucovina. Istorie, oameni şi locuri”, lucrare realizată de ing. Petre Tabarcea şi prof. dr. Mugur Andronic.

Beneficiind de un public select şi numeros, lansarea monografiei, iniţiată de primarul Vasile Avram, s-a bucurat e un real succes. Cartea a fost prezentată de foştii directori ai şcolii din comună, profesorii Mihai Bocancea şi Vasile Butnar, de învăţătorul pensionar Gheorghe Seserman şi de generalul în rezervă dr. Dumitru Seserman.

Spre deosebire de numeroase alte monografii din judeţ şi din ţară, lucrarea, de peste 400 de pagini, conţine un consistent capitol dedicat arheologiei (comuna fiind deosebit de bogată în situri arheologice, în unele dintre ele efectuându-se săpături sistematice de către dr. Mugur Andronic), dar şi de ample studii de genealogie a familiilor foştilor proprietari ai satului (încă din evul mediu) şi a celor mai numeroase familii din localitate.

Lucrarea s-a bucurat de generoase aprecieri din partea prezentatorilor, fiind considerată un adevărat model demn de urmat pe viitor şi de alţi autori de monografii.

Ca urmare, primarul comunei, Vasile Avram, a propus adunării decernarea, în viitorul apropiat, a titlului de „Cetăţean de onoare al comunei” celor doi autori.

La manifestare a participat, adresând cu un cuvânt de salut şi apreciere, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Ioan Cătălin Nechifor.

Doctorul în istorie, general în rezervă Dumitru Seserman a prezentat o colecţie de hărţi istorice referitoare la localităţile comunei, documente care îşi vor găsi locul într-un viitor muzeu al comunei.

În încheiere, în sala de festivităţi a şcolii gimnaziale, s-a desfăşurat un spectacol de muzică şi dansuri populare, susţinut de Ansamblul „Plaiurile Soloneţului”, de Fanfara „Crai Bucovinean” şi de solistele surori Diana şi Teodora Seserman.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Monografia „Todireşti - un sat din Bucovina. Istorie, oameni şi locuri”.
 Vizualizări articol: 2372 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Monografia „Todireşti - un sat din Bucovina. Istorie, oameni şi locuri”3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Un primar hot si iresponsabil trimis de
(24 iul 2014, 23:13:52
Domnul primar Vasile Avram, inainte de a se lauda cu munca unor oameni cinstiti si a le promite lucruri frumoase si desarte ar trebui sa si faca autobiografia...un om fara nici un fel de pregatire, fara cultura si ipocrit care s a apucat din prima zi de mandat sa fraudeze licitatii publice, sa manipuleze oameni si sa si injoseasca fostii candidati la functia de primar, oameni cinstiti si capabili, inscenand unora niste povesti pe internet iar altora, facandu le scrisori defaimatoare oe care le a aruncat in curtile oamenilor din comuna. Ar trebui sa vorbeasca despre frauda din licitatia cu drumuriledin comuna, licitatie pe care a incredintat o fostului coleg si vecin , care I a oferit 10% din valoarea lucrarii in avans. Cu acesti bani acest "primar" si a reabilitat casa personala, neavand alte fonduri, caci dupa cinci ani de munca in Italia, "gospodar" fiind nu avea bani nici sa si repare masina de pe care curgeau tablele. Tot de la sine putere a permis colegului si vecinului lui sa scota piatra din raul Solonet punand in pericol casele din imprejurimi. Tot acest primar "gospodar" mai incredinteaza si alte contracte unei firme fantoma in spatele careia se afls (spital Costana, primaria Todiresti, scoala Costana si scoala Todiresti).
1.1  RE: Un primar hot si iresponsabil trimis de
(25 iul 2014, 11:59:43
Eu cred ca esti putin frustrat pe succesul pe care l-a avut domnul primar Vasile Avram , oamenii l-au votat , oamenii l-au vrut primar si se vad clar schimbari in comuna , cate a realizat el in acesti 2 ani de cand e primar nu au realizat altii in 2 mandate . Va salut !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei