Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 apr 2014 - Anul XIX, nr. 85 (5594)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Mesageri culturali

Bucovina, la Düsseldorf

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O delegaţie alcătuită din 14 persoane (de la Primăria municipiului Suceava, Consiliul Judeţean Suceava, Centrul Cultural Bucovina - direcţiile Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu” şi Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale) a reprezentat Bucovina la un eveniment organizat, în zilele de 6-7 aprilie, la Düsseldorf (Germania), de către Asociaţia „Atheneum” Düsseldorf, cu sprijinul Muzeului de Film şi a Muzeului Goethe.

 

Dansuri populare, medalioane muzicale şi o gamă variată de produse culinare autentice bucovinene

Scopul acestei deplasări a fost promovarea Bucovinei, a municipiului şi a judeţului Suceava, prin prezentarea unor programe folclorice, care au reunit suite de dansuri populare şi medalioane muzicale cu instrumente tradiţionale.

În prima zi, delegaţia suceveană a prezentat, în tandem cu frumosul costum popular şi tradiţiile folclorice româneşti, o gamă variată de produse culinare autentice bucovinene, însoţite de apreciata afinată.

Participanţii la eveniment au fost întâmpinaţi de un grup de şase buciumaşi (patru virtuozi din Câmpulung Moldovenesc şi doi buciumaşi de la Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu” Suceava) cu sunet de bucium, dar şi cu pâine şi sare.

Costumul popular a fost purtat cu mândrie de dansatorii profesionişti ai ansamblului sucevean, iar produsele tradiţionale bucovinene au purtat marca Asociaţiei „Produs în Bucovina”.

 

Acord de parteneriat între Düsseldorf şi Suceava

Discursul despre România, Bucovina şi implicit Suceava a fost rostit de şeful delegaţiei sucevene, viceprimarul Gavril Vîrvara, discurs care a fost urmat de un concert cu instrumente tradiţionale susţinut de poli-instrumentistul Leonard Zamă.

Conducerea culturală a oraşului Düsseldorf (reprezentată prin Livia Grama Medilansski, preşedintele Asociaţiei „Atheneum”, dr. Christof Wingertszahn, directorul Muzeului Goethe, Bern Desinger, directorul Muzeului de Film, şi omul de suflet al sucevenilor la Düsseldorf, Valentin Vălcăuan) a ţinut să mulţumească delegaţiei sucevene pentru prestaţie, cu asigurarea că va întreprinde toate demersurile pentru a sprijini încheierea unui acord de parteneriat între oraşul Düsseldorf şi oraşul Suceava.

 

Sucevenii au impresionat participanţii şi printr-un bufet tradiţional bucovinean

În cea de-a doua zi, delegaţia suceveană s-a deplasat la Muzeul de Film al Regiunii Westfalia de Nord Renania, cu sediul la Düsseldorf, unde l-a întâmpinat cu pâine şi sare, dar şi cu dansuri populare româneşti, pe ambasadorul României în Germania, dr. Lazăr Comănescu, precum şi pe invitaţii la Festivalul de Film - secţiunea română.

Sucevenii au impresionat participanţii nu numai prin cântece şi dansuri, dar şi printr-un bufet tradiţional bucovinean.

Ambasadorul Lazăr Comănescu a remarcat prestaţia artistică a delegaţiei Centrului Cultural Bucovina, condusă de managerul Viorel Varvaroi, şi a apreciat începutul de colaborare dintre oraşul Suceava şi oraşul Düsseldorf, garantând sprijinul său pentru demersurile de înfrăţire dintre cele două localităţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bucovina, la Düsseldorf.
 Vizualizări articol: 1801 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Bucovina, la Düsseldorf5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei