Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 102 (5309)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Conferinţe la final

“Învierea lui Hristos – lumina vieţii noastre”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Seria conferinţelor susţinute în cadrul programului “Serile duhovniceşti ale Postului Mare”, iniţiat de Asociaţia Fălticeni Cultural, s-a încheiat joi, 25 aprilie, cu întâlnirea pe care preotul Petru Irimescu de la Biserica “Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” Rădăşeni a avut-o cu fălticenenii în sala de spectacole a Centrului Cultural “Grigore Vasiliu Birlic”. 

În deschiderea conferinţei “Învierea lui Hristos – lumina vieţii noastre”, cele aproape 200 de persoane prezente la eveniment au vizionat filmul documentar “Pelerini la Ierusalim: Aşezământul Românesc” şi un program artistic cu cântece religioase oferit de Corala “Leon Băncilă” a Asociaţiei Fălticeni Cultural.

 

Rugăciunea este „plugăria duhului”

La începutul dialogului cu fălticenenii, preotul Petru Irimescu s-a referit la evenimentele religioase din fiecare duminică din Postul Mare, după care discuţiile au continuat pe tema rugăciunii.

“Rugăciunea este lucrul cel mai de folos pentru viaţă. De aceea sfinţii părinţi au numit rugăciunea <plugăria duhului>. Aşa cum pământul este arat, semănat şi apoi cultivat, aşa este şi rugăciunea. Arăm, semănăm cuvântul lui Dumnezeu şi recolta o găsim în Împărăţia Lui şi câteodată aici, nu după voia noastră, ci după voia Domnului, nu după cerinţa noastră punctuală, ci după rânduiala celui care ştie ce avem nevoie în fiecare clipă a vieţii noastre”, a spus preotul Petru Irimescu.

El a mai precizat că atunci când ne rugăm, să ne rugăm mai întâi pentru lume, pentru obşte şi apoi să ne rugăm pentru noi. “Dacă ne rugăm la început pentru noi este ca o rugăciune egoistă. Când ne rugăm pentru ceilalţi, în ceilalţi ne înscriem şi noi şi astfel cercul se lărgeşte mai mult”, a precizat preotul Irimescu.

Crucea copilăriei, crucea adultului, a omului matur sau a celui bătrân, crucea celui sănătos sau a celui bolnav, crucea celui care nu se roagă sau a celui credincios au constituit o altă parte a discuţiilor, concluzia fiind aceea că niciodată nu putem purta altă cruce şi Dumnezeu nu ne dă o cruce mai grea decât posibilităţile pe care le avem, chiar dacă anumite stări ne îngenunchează în faţa crucii. Crucea este semnul văzut prin care ne legitimăm atunci când trecem prin faţa unei sfinte biserici, a unei sfinte troiţe, atunci când începem ziua, atunci când începem un lucru, atunci când începem o călătorie. Este semnul distinct al nostru în faţa lui Dumnezeu.

 

În fiecare joi, filme artistice şi invitaţi în dialog cu fălticenenii

Programul “Serile duhovniceşti ale Postului Mare” se încheie astăzi. De la ora 17, publicul este invitat la proiecţia filmului “Patimile lui Hristos”, urmată de la ora 19 de participarea la un pelerinaj la Biserica “Sfântul Nicolae” de la Hreaţca pentru a participa la Denia celor 12 Evanghelii şi Procesiunea “Drumul Crucii” şi vizitarea Paraclisului închinat Sfântului Mormânt.

Preotul Liviu Mihăilă, preşedintele Asociaţiei Fălticeni Cultural, a precizat: “Ne propunem ca după Sărbătorile Pascale să avem şi alţi invitaţi, nu numai preoţi. Vor fi profesori, doctori, politicieni care vor răspunde la întrebările fălticenenilor. În fiecare joi vom avea şi o prezentare de film, am început cu filmele lui Birlic, am avut filme cu locurile sfinte şi vom continua cu filmele doamnei teatrului românesc, Draga Olteanu Matei”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului “Învierea lui Hristos – lumina vieţii noastre”.
 Vizualizări articol: 1470 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
“Învierea lui Hristos – lumina vieţii noastre”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei