Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 oct 2012 - Anul XVII, nr. 242 (5147)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   15 imagini |   ø fişiere video

Muzică pentru suflet

Festivalul Concurs pentru Tineret „Fălticeni Folk”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Asociaţia “Fălticeni Cultural” şi Primăria municipiului Fălticeni au organizat, în perioada 13 – 14 octombrie, prima ediţie a Festivalului Concurs pentru Tineret „Fălticeni Folk”. Festivalul, rezervat creatorilor şi interpreţilor de muzică folk, cu vârsta până în 30 de ani, a reunit 19 interpreţi şi formaţii de muzică folk din ţară.

Concursul de interpretare s-a desfăşurat sâmbătă, 13 octombrie, în sala de spectacole a Centrului Cultural “Grigore Vasiliu Birlic” din Fălticeni, iar juriul, format din Ovidiu Mihăilescu, Tic Petroşel, Adrian Beznă, Maria Gheorghiu şi avându-l ca preşedinte pe Florin Săsărman, a avut o misiune foarte dificilă în departajarea concurenţilor.

 

Un festival jurizat prin prisma celui care a avut ceva de spus pe scenă

Interpreta de muzică folk Maria  Gheorghiu, membră a juriului, a lăudat prestaţia concurenţilor: „Au fost mulţi concurenţi foarte buni. De la a doua ediţie vor intra în concurs doar cei care au ceva de spus, cei care vin cu propriile piese. Ediţia aceasta însă a fost jurizată prin prisma celui care a avut ceva de spus după ce a urcat pe scenă, a deschis gura şi după primele acorduri am simţit sau nu că acel om sau acei oameni au ceva de spus. Nu s-a ţinut cont dacă este sau nu este piesa celui care a cântat, nici de faptul că nu s-a auzit aşa cum trebuie. Sufletul se aude şi fără microfoane. Cei care nu au reuşit să urce pe podium să nu fie descurajaţi, a fost un concurs foarte greu. Am fost şi eu foarte mulţi ani concurent, am trecut şi eu prin furcile caudine ale celor care la un moment dat au jurizat ceea ce fac eu pe scenă, am fost şi eu nemulţumită, mâhnită, am plecat şi eu de multe ori acasă plângând, simţind că poate nu aşa trebuiau să se întâmple lucrurile, dar nu m-am descurajat, am mers mai departe şi am considerat că fiecare festival  este un câştig pentru noi toţi, care iubim folkul, pentru că ne întâlnim, pentru că împărtăşim experienţă, pentru că suntem pe o scenă pe care putem să ne exprimăm. Este important să ştiţi că aveţi o scenă pe care vă puteţi exprima”, a spus.

 

Daniela Bejenariu din Suceava a obţinut Marele Premiu

Festivitatea de premiere a avut loc duminică, 14 octombrie. Diplome de participare, menţiuni, premii speciale, premiile I, II şi III şi marele premiu au fost înmânate de interpreta Maria Gheorghiu, de preotul Liviu Mihăilă - iniţiatorul festivalului, şi de primarul Cătălin Coman. Premiul Special pentru Atitudine „Tic Petroşel” a ajuns la Ioana Cătălina Culbece, Premiul „Maria Gheorghiu” pentru interpretare a fost acordat lui Carmen Navrea, Premiul „Valeriu Penişoară” a fost obţinut de Valentin Munteanu, care a primit din partea lui Florin Săsărman, preşedintele juriului, şi de la firma Hora din Reghin o chitară. Poetul humorean Sorin Poclitaru a oferit două premii în memoria a doi poeţi dispăruţi. Premiul “Romulus Vulpescu” a fost acordat Dianei Pantea, iar premiul “Constanţa Buzea” a revenit Cătălinei Culbece.

Premeiul III a revenit trupelor Icarus din Botoşani şi Vox Harmony din Târgu Ocna, Premiul II a fost acordat trupei Open the Door din Siret, pe primul loc situându-se Adela Farcaş Gheorghina şi Cezar Popescu din Iaşi. Marele Premiu a fost obţinut de Daniela Bejenariu, elevă în clasa a X-a la Colegiul „Petru Rareş” din Suceava.

 

Câştigătoarea a dedicat premiul tuturor concurenţilor

Marea câştigătoare, Daniela Bejenariu, a dedicat premiul tuturor concurenţilor: „Mulţumesc foarte mult pentru onoarea pe care mi-aţi acordat-o. Premiul primit este o onoare pentru mine, mulţumesc pentru încrederea acordată şi pe care promit să nu o trădez, pentru că vorbim aici despre viitor şi ceea ce se va face. Vreau să felicit concurenţii, vreau să felicit organizatorii. A fost o bucurie imensă pentru mine să văd un Fălticeni folk”.

După festivitatea de premiere, toţi câştigătorii au interpretat câte o melodie. După ce a interpretat „Oameni de subsol”, o melodie din repertoriul Silviei Grigore, text Gheorghe Ursache, la insistenţele publicului, câştigătoarea Marelui Premiu, Daniela Bejenariu, a revenit pe scenă cu o a doua melodie, „Noaptea marii beţii”, pe versuri de Adrian Păunescu, din repertoriul Doinei şi al lui Ion Aldea Teodorovici.

Primarul municipiului Fălticeni, Gheorghe Cătălin Coman, a precizat: „Sunt mai multe suflete aici, fiecare cu implicarea şi motivaţia lui, iar din contopirea acestor suflete a ieşit acest eveniment minunat. Felicit organizatorii, mă bucur că am putut face parte şi eu din această <colecţie de suflete> şi vreau să vă asigur că nu va rămâne doar la prima ediţie”.

În cadrul festivalului au mai susţinut recitaluri Florin Săsărman, Ovidiu Mihăilescu, Alexandru Filip şi Ştefania Iacob, Adrian Beznă, Tic Petroşel, Maria Gheorghiu acompaniată de pianistul Radu Graţianu, Mircea Vintilă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul Concurs pentru Tineret „Fălticeni Folk”.
 Vizualizări articol: 2207 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Festivalul Concurs pentru Tineret „Fălticeni Folk”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei