Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 oct 2012 - Anul XVII, nr. 239 (5144)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   18 imagini |   ø fişiere video

Concept nou

Proiectul Talcioc Cultural, lansat ieri în noua locaţie La Fierărie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Fierărie şi-a lansat ieri noul proiect Talcioc Cultural, într-o nouă locaţie, situată în spatele clădirii Proiect Bucovina (fostul Centrul de Proiectări, lângă sediul Direcţiei Sanitar Veterinare). Şi cum altfel să fie o lansare a „fierarilor”, dacă nu cu muzică bună, în mijlocul prietenilor cu afinităţi culturale? Trupa Crosside a deschis talciocul cu un minirecital, după care au urmat mici intervenţii ale echipei La Fierărie, dar şi a colaboratorilor, după care tot membrii trupei sucevene Crosside au încheiat momentul oficial al lansării, cu muzică live. Primul eveniment cultural găzduit de Fierărie în noua locaţie a fost tot ieri, în jurul amiezii, vernisajul expoziţiei de pictură semnat de Andreea Juduc, artist plastic şi ilustrator de carte, urmat aseară de concertul Canaf & Excentric Blues Band.

 

Pe gustul consumatorilor de cultură

După cum a promis echipa La Fierărie, proiectul Talcioc Cultural reuneşte o berărie, o tutungerie, o bibliotecă - Alexandria Librării, standuri de produse făcute manual, stand cu antichităţi, butic de muzică, cu instrumente muzicale (Fly Music Suceava) şi nelipsita scenă de dimensiuni mari, care va găzdui mari artişti, prestând live.

Un perete este acoperit de un print de dimensiuni mari, cu imaginea unei piaţete reale, luminat de felinare de exterior în acelaşi spirit de talcioc. Muzeul Bucovinei va avea un spaţiu destinat, un loc de expunere, „un stâlp al culturii”, după cum a spus reprezentantul muzeului, George Ostafi, pe care vor fi expuse cele mai noi afişe, care să anunţe evenimentele culturale pe care le organizează muzeul sucevean. În interiorul Talciocului mai sunt alţi trei stâlpi destinaţi partenerilor, unde fiecare dintre ei are posibilitatea de afişare a unor logo-uri, având vizibilitate maximă. 

 

Talcioc Cultural, „un pol de cultură”

Obosiţi, dar în acelaşi timp fericiţi că au reuşit să deschidă Talciocul Cultural la data promisă, după multă muncă şi ore nedormite, doi reprezentanţi ai echipei La Fierărie, Andreea Cristina Brezuică şi Marius Pîslariu, le-au spus bun venit „fierarilor”, cu promisiunea că în perioada următoare îi vor surprinde cu lucruri de calitate, schimburi culturale „la înălţime”.

Jurnalistul Doru Popovici, care va prezenta o seară de Academic Party, Old Style & Mc Papa Jacky, mâine, la ora 22:00, La Fierărie - Talcioc Cultural (intrarea este liberă), a spus că este o performanţă extraordinară ceea ce a realizat echipa La Fierărie. „Sper ca acest loc să devină un pol de cultură”, a completat colegul nostru.

Tot sâmbătă, dar de la ora 19:00, la Talcioc Cultural va avea loc spectacolul „Iubeşte-mă... America!”, de Claudia Motea & Al. G. Croitoru. „Iubeşte-mă... America!” evocă povestea fascinantă a unei actriţe din România, Stela, care, proaspăt ajunsă pe meleagurile Americii, întâmpină peripeţiile de adaptare, specifice oricărui emigrant din lume. Intrarea este liberă.

 

Soft rock, rock, blues, country, jazz, teatru, muzică de cameră

Prezentă la evenimentul de ieri, scriitoarea Angela Furtună a spus că trebuie înţeles conceptul de Talcioc Cultural, unde ar trebuie „să reînvăţăm să preţuim dialogurile dintre vârste”.

Marius Pîslariu a promis că în perioada următoarese vor înmulţi concertele live la Talciocul Cultural. „Aici şi de acum avem posibilitatea de a merge pe trupe cu un număr mai mare de componenţi, iar sistemul de sunet pe care l-am achiziţionat ne permite acest lucru. Vom aduce în <aerul fierăresc de talcioc> stiluri ca soft rock, rock, blues, country, jazz, vom avea seri de teatru şi muzică de cameră şi vom încerca să acoperim pofta de cultură a oraşului. Talcioc Cultural este un vis frumos, dar este unul dintre acele visuri care se împlinesc. Din dorinţa de a le oferi tuturor prietenilor noştri posibilitatea de a fi alături de noi când avem oaspeţi de seamă, am pornit pe acest drum cu voinţă, curaj şi ştiinţa că facem ce trebuie pentru un strop în plus de poftă de viaţă şi poftă de cultură”, a completat reprezentanţii La Fierărie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectul Talcioc Cultural, lansat ieri în noua locaţie La Fierărie.
 Vizualizări articol: 2223 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Proiectul Talcioc Cultural, lansat ieri în noua locaţie La Fierărie5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Talcioc trimis de
(12 oct 2012, 18:02:09
Ce urat arata
2.   Naspa, aiurea, cam nasol! trimis de
(12 oct 2012, 18:32:54
Un pol de cultura? In nici un caz! Va fi doar o noua bodega pentru rock-eri nespalati. Bine! Pa!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei