Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 sep 2012 - Anul XVII, nr. 218 (5123)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Expoziţie

„Arta orfevrăriei între gotic şi baroc”, capodopere din tezaurul Muzeului Naţional Brukenthal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Muzeul de Istorie Suceava va prezenta, în intervalul 21 septembrie - 10 octombrie a.c., expoziţia cu genericul „Arta orfevrăriei între gotic şi baroc”.

 

85 de piese din tezaurul Muzeului Naţional Brukenthal Sibiu

Expoziţia, aşa cum a precizat ieri, într-o conferinţă de presă, directorul general al Muzeului Bucovinei, Constantin-Emil Ursu, conţine 85 de piese de argint, argint aurit şi cupru aurit din tezaurul Muzeului Naţional Brukenthal Sibiu.

La momentul desfăşurării conferinţei de presă, mijlocul de transport securizat cu care vor fi aduse exponatele la Suceava se îndrepta deja spre Sibiu.

Sucevenii vor avea, aşadar, din nou prilejul - graţie parteneriatului existent între Muzeul Bucovinei şi Muzeul Brukenthal - să vadă o expoziţie de excepţie.

 

Valoarea totală a obiectelor este de 1.416.515 euro

Vor fi etalate obiecte de artă decorativă (cu precădere artă cultică), piese din sec. XIV-XV realizate în atelierele orfevrierilor austrieci, germani sau din arealul transilvănean.

Valoarea totală a obiectelor (vase liturgice, vase pentru păstrarea uleiurilor sfinţite, potire, pahare, vase de împărtăşanie, căni, fructiere, zaharniţe, cafetiere, bomboniere...) este de 1.416.515 euro, poliţa de asigurare care acoperă integral valoarea acestor piese fiind achitată în cea mai mare parte din sponsorizări.

 

Expoziţia încheie manifestările realizate în parteneriat cu Muzeul Brukenthal

Constantin-Emil Ursu a spus că această expoziţie (care urmează celei din luna iunie a.c., cu genericul „Dobrogea, pitoresc şi exotism la ţărmul Mării Negre”, care a adus la Suceava 38 de lucrări de pictură din galeria de artă românească a muzeului sibian) încheie seria de manifestări din acest an realizate în parteneriat cu Muzeul Naţional Brukenthal. Pentru anul 2013 au fost deja stabilite câteva evenimente, cum ar fi o expoziţie de pictură germană (cu lucrări din sec. XVI-XIX) şi o alta de pictură europeană cu scene din Vechiul Testament. 

 

Se estimează prezenţa a circa 1.500 de vizitatori

Deschiderea expoziţiei este programată pentru vineri, 21 septembrie, la ora 14:00, la vernisaj fiind prezent şi directorul muzeului sibian, prof. univ. dr. Sabin Adrian Luca.

Se estimează, în intervalul de prezentare a expoziţiei, vizionarea acesteia de circa 1.500 de vizitatori, dar aşa cum a subliniat directorul muzeului sucevean, dacă va exista interes din partea publicului „programul de vizitare poate fi lărgit”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Arta orfevrăriei între gotic şi baroc”, capodopere din tezaurul Muzeului Naţional Brukenthal.
 Vizualizări articol: 1552 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
„Arta orfevrăriei între gotic şi baroc”, capodopere din tezaurul Muzeului Naţional Brukenthal5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei