Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 aug 2012 - Anul XVII, nr. 186 (5091)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Underground

Turneul “Muzica în Salinele României” ajunge la Cacica

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pe 15 august, de la ora 12.00, în Salina Cacica, va avea loc concertul de muzică simfonică al trioului Icon Arts Trio, concert care se înscrie în programul „România Underground - turneu muzical novator”, ce se derulează, în perioada 12 - 19 august, în cinci saline din ţară.

După două ediţii ale Turneului Naţional "Muzica în Palatele României", organizatorii, Radio România Cultural, Salrom, Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România şi ExcesMusic, împinşi de caniculă, vă invită să descoperiţi locuri răcoroase, locuri deosebite, prin intermediul artei sunetelor.

 

Tineri muzicieni valoroşi

Icon Arts Trio va interpreta lucrări de: A. Borodin, B. Compagnoli, V. Cosma, J. Fučík, J.B. Lully, M. Frank, W.A. Mozart şi G.P. Telemann.

Icon Arts Trio este alcătuit din tineri muzicieni valoroşi, care s-au impus la mai multe competiţii naţionale şi internaţionale şi s-au perfecţionat cu muzicieni de renume.

Violonistul Simon Csongor este o speranţă a Liceului de Artă din Târgu Mureş, un elev eminent, care a colaborat cu Filarmonica de Stat din localitate, a participat la cursuri de măiestrie susţinut de Antal Szalai din Ungaria sau Florin Paul din Danemarca.

Violoncelista Csilla Kecskes Aved este tot din Târgu Mureş, în prezent studiază la Universitatea de Arte din Zurich (Elveţia), s-a remarcat în cadrul proiectului SoNoRo şi a fost solistă a Filarmonicii mureşene şi a Orchestrei de Cameră din Budapesta.

Violistul Bogdan Eugen Cristea este din Ploieşti, iar după absolvirea Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti a obţinut o bursă în cadrul Academiei de Muzică din Hamburg. Este membru al Cameratei Regale şi a fost selectat în cadrul proiectului SoNoRo Interferenţe.

 

Programul concertelor

Primul concert al Turneului “Muzica în Salinele României” va avea loc duminică, 12 august, în Mina “Unirea” din Salina Slănic Prahova. Următoarele concerte ale turneului vor începe tot la ora 12.00 și vor avea loc, pe 13 august, la Târgu Ocna, pe 15 august, la Cacica, pe 17 august, la Praid şi, pe 19 august, la Ocnele Mari de la Râmnicu Vâlcea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Turneul “Muzica în Salinele României” ajunge la Cacica.
 Vizualizări articol: 1272 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Turneul “Muzica în Salinele României” ajunge la Cacica5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei