Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 ian 2011 - Anul XVI, nr. 18 (4616)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Vernisaj

Tinerii expozanţi de astăzi, viitorii artişti profesionişti de mâine

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Galeria de Artă a Filialei Suceava a Uniunii Artiştilor Plastici din România găzduieşte, de la sfârşitul săptămânii trecute, expoziţia de pictură a elevilor îndrumaţi de prof. Viorica Moruz, de la Şcoala de Arte „Ion Irimescu” Suceava.

 

24 de expozanţi, elevi şi absolvenţi ai clasei de pictură a prof. Viorica Moruz

Expoziţia, prima pe care Şcoala de Arte suceveană o organizează în acest spaţiu de prezentate a creaţiilor artiştilor plastici profesionişti, etalează lucrările unui număr de 24 de expozanţi, elevi şi absolvenţi ai clasei de pictură şi artă decorativă a prof. Viorica Moruz, şefa catedrei de creaţie plastică de la şcoala care a primit numele maestrului Ion Irimescu, cu acceptul acestuia, imediat după ce artistul a trecut pragul vârstei centenare.

Tinerii expozanţi (cu vârste cuprinse între 6 şi 17 ani) sunt, în ordine alfabetică, următorii: Avram Clara, Biserică Andreea, Buzatu Alexandru, Cazacu Andrei, Cazacu Sabina, Cernăuţeanu Anisia, Chirap Bogdan, Cioltan Alexandra, Cîrlioru Ana, Drăgoi Emanuel, Florescu Ramona, Gavriluţă Eliza, Gherghel Denisa, Haureş Melina, Hreniuc Ana-Maria, Mihăilă Florina, Mihordea Cristina, Muscă Alexandra, Plăcintă Cristina, Popescu Ingrid, Rusu Ruxandra, Ungureanu Miruna, Vaşcovici Ruxandra, Zbera Denisa.

 

„Destinele artistice ale Sucevei se află pe mâini bune”

O manifestare pe care, în calitate de gazdă, artistul plastic Iulian Asimionesei (reprezentând breasla artiştilor profesionişti suceveni) a salutat-o cu încrederea că „tânăra generaţie de creatori se prefigurează a fi una foarte viguroasă”, apreciind totodată faptul că, sub îndrumarea prof. Viorica Moruz, „destinele artistice ale Sucevei se află pe mâini bune”.

De fapt, aşa cum a subliniat la vernisaj prof. Petre Horvat, directorul Şcolii de Arte „Ion Irimescu” Suceava, „tinerii expozanţi de astăzi sunt poate viitorii artişti profesionişti de mâine”.

Directorul Petre Horvat, care a accentuat rolul educaţiei estetice dobândite în şcoală, a spus (şi expoziţia confirmă acest lucru) că legătura cu Şcoala de Arte, cu profesorii formatori, nu se sfârşeşte odată cu obţinerea diplomei, ci continuă în mod fructuos şi după absolvire.

 

„O împlinire şi a lor şi a mea!”

Un cuvânt de apreciere a rostit şi graficianul Mihai Pânzaru PIM (care, împreună cu profesorii Dumitru Rusu şi Sorin Baciu, face parte din colectivul catedrei de creaţie plastică pe care-l coordonează prof. Viorica Moruz) subliniind faptul că „din rândul acestor copii talentaţi se vor ridica artiştii de mâine”.

Mai emoţionată decât elevii săi, prof. Viorica Moruz a mărturisit că şi-a dorit foarte mult această expoziţie („o expoziţie numai cu lucrările elevilor mei”), elevi pe care i-a prezentat pe rând publicului, alcătuit cu precădere din părinţi şi bunici.

„Cred că nu ne-am făcut de ruşine cu această expoziţie”, a spus ea, adăugând că este sigură că aceşti copii, care vor îmbrăţişa cariere diferite („vor deveni, medici, ingineri...”) „vor continua să picteze pentru bucuria sufletului lor”.

O expoziţie care, aşa cum a încheiat ea, este „o împlinire şi a lor şi a mea!”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tinerii expozanţi de astăzi, viitorii artişti profesionişti de mâine.
 Vizualizări articol: 1406 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.17/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 6 voturi
Tinerii expozanţi de astăzi, viitorii artişti profesionişti de mâine4.256

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei