Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 mar 2009 - Anul XIV, nr. 50 (4036)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Vernisaj „Emoţii de primăvară” la Galeria „Millenium”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
La Galeria „Millenium”, din incinta Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, s-a deschide ieri expoziţia de pictură a artistului plastic fălticenean Geo Ungureanu.

 

O expoziţie dedicată zilelor de Mărţişor

Cu genericul „Emoţii de primăvară”, expoziţia, dedicată zilelor de Mărţişor, prezintă publicului un număr de 47 de lucrări în ulei, cu precădere tablouri cu flori, o desfăşurare cromatică de delicateţe vegetală.

Manifestarea, la care au participat salariaţii inspectoratului în frunte cu comisarul şef Ioan Nicuşor Todiruţ, marchează cea de-a doua prezenţă pe simezele sucevene a artistului fălticenean.

Geo Ungureanu, mesagerul unui limbaj plastic amalgamat, care se sustrage oricăror încercări de a-l turna în tipare, revine acum după expoziţia organizată vara trecută la Galeria „Bucovina” din holul central al Palatului Administrativ.

De aceea, la vernisaj a participat şi prof. Ioan Bodnar, cel care a „năşit” ambele spaţii de expunere.

 

Un autodidact

Geo Ungureanu, un artist care trăieşte exclusiv din pictură, un creator care glisează între cele două registre de expresie plastică, figurativ şi abstract, este un magician al culorii care ştie să capteze ochiul privitorului.

Un adevărat personaj de roman care, cu patru decenii în urmă, a plecat de acasă (din satul Pocoleni), ca cel mai mare din cei nouă fraţi, încălţat cu opinci şi îmbrăcat cu suman, ca să-şi caute norocul în lume.

La vârsta de 14 ani a văzut pentru prima oară, în târgul Fălticeniului, vopselele unui pictor de firme şi, fascinat de culoare, fără să aibă vreun îndrumător, şi fără să urmeze şcoli de profil, şi-a croit singur destinul de pictor ca autodidact.

 

„Îmi place pictura spontană, nu aia gâdilată”

A învăţat să picteze încercând mai întâi să facă reproduceri după lucrările altor artişti şi, treptat, lăsându-se în voia pasiunii de creator, şi-a format o manieră personală de expresie plastică impunându-şi propriile teme şi motive artistice.

Preferând suprafeţele generoase, pe care le nutreşte puternic cu culoare (ceea ce conferă lucrărilor sale o tridimensionalitate palpabilă), Geo Ungureanu spune în graiul său neaoş, de moldovean, că îi place „pictura spontană, nu aia gâdilată”, ceea ce înseamnă că izbucnirile sale cromatice nu sunt niciodată premeditate.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vernisaj „Emoţii de primăvară” la Galeria „Millenium”.
 Vizualizări articol: 1061 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Vernisaj „Emoţii de primăvară” la Galeria „Millenium”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei