Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 mar 2009 - Anul XIV, nr. 50 (4036)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cultural

„Dor de Eminescu”, cu Dorel Vişan, Maria Gheorghiu şi Cristian Popescu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
La Casa de Cultură Suceava a avut loc joi, 26 februarie, începând cu ora 16:00 şi ora 19:00, spectacolul „Dor de Eminescu”, dedicat poetului Mihai Eminescu.

Protagoniştii acestui spectacol au fost marele actor Dorel Vişan, interpreta de muzică folk Maria Gheorghiu, care a înlocuit-o pe Tatiana Stepa, artista anunţată pentru acest spectacol, precum şi actorul şi cântăreţul Cristian Popescu.

Publicul, în general elevi, şi-au reamintit de cele mai frumoase poezii ale poetului Mihai Eminescu, prin intermediul actorului Cristian Popescu. Acesta a recitat mai multe poezii, dar a şi interpretat câteva romanţe din repertoriul propriu.

 

Gălăgioşii, invitaţi să părăsească sala

Publicul de la primul spectacol (mai mult elevi din clasele primare şi gimnaziale) nu s-a străduit prea tare să fie atent la ce se întâmplă pe scenă. Mai mult, câţiva elevii au ieşit în repetate rânduri din sala de spectacol, s-au foit, şi-au făcut fotografii cu telefoanele mobile, au vorbit între ei, în timp ce pe scenă era în desfăşurare un act cultural. Nu ştim unde se aflau profesorii care i-au însoţit la acest spectacol dedicat marelui poet Mihai Eminescu. Actorul Dorel Vişan i-a invitat pe spectatori, pe cei care nu pot să păstreze liniştea în sală, să plece..., fără supărare. Publicul care a venit la spectacolul de la ora 19:00 a fost mult mai interesat de ce se întâmplă pe scenă, fapt care i-a mulţumit şi pe artişti.

 

Folk

Interpreta de muzică folk Maria Gheorghiu, care a cântat mai multe piese muzicale pe versurile marelui poet Eminescu, dar şi pe versuri semnate de Nichita Stănescu, a fost aplaudată şi apreciată de public.  

După cum i-a obişnuit pe fanii acestui gen muzical, Maria Gheorghiu a trăit intens fiecare notă, fiecare sunet, a modelat cuvintele pe acorduri de chitară.

O piesă de suflet, interpretată de Maria Gheorghiu, se numeşte „Maria de Mangop”, cântec oferit cu mare drag şi sucevenilor.

 

Dramaturgie eminesciană, cu Dorel Vişan

La finalul spectacolului, marele actor Dorel Vişan a adus pe scenă un rol din dramaturgia eminesciană, interpretând monologul lui Luca Arbore, din piesa „Mira” scrisă de Mihai Eminescu. Actorul a păşit pe scenă în aplauzele tinerilor spectatori, cărora le-a amintit cine este Eminescu. Dorel Vişan, cu harul şi spiritul său ales, a rostit monologul lui Luca Arbore (hatmanul în grija căruia a fost dat în copilărie Ştefăniţă - Vodă, nepotul lui Ştefan cel Mare) cu o intensitate care a aşternut liniştea în sala de spectacol.

„Dor de Eminescu” s-a încheiat cu piesa „Eminescu”, interpretată de regretaţii Doina şi Ion Aldea Teodorescu. Cei trei artişti au revenit pe scenă şi au fost aplaudaţi îndelung de spectatori.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Dor de Eminescu”, cu Dorel Vişan, Maria Gheorghiu şi Cristian Popescu.
 Vizualizări articol: 757 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
„Dor de Eminescu”, cu Dorel Vişan, Maria Gheorghiu şi Cristian Popescu5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Exprimare ciudata trimis de
( 3 mar 2009, 15:09:37
Citez penultima fraza a articolului: "Dor de Eminescu" s-a �ncheiat cu piesa ,,Eminescu", interpretata de regretatii Doina si Ion Aldea Teodorescu.

Alooo, Monitorule!!! Ce sa inteleg? ca pe scena au urcat regretatii Doina si Ion Aldea Teodorovici ??????Exprimarea e cam ciudata

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei