Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 oct 2008 - Anul XIII, nr. 240 (3921)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Gala laureaţilor

Concursul Internaţional de Canto „Joseph Schmidt”, la final

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Cea de-a doua ediţie a Concursului Internaţional de Canto „Joseph Schmidt”, desfăşurat în perioada 3-10 octombrie, la Suceava, şi-a desemnat câştigătorii.

Gala Laureaţilor a avut loc în seara zilei de joi, 9 octombrie, începând cu ora 19:00, la Sala Mare a Gării Burdujeni, cu participarea extraordinară a Orchestrei Operei Naţionale Române din Iaşi, dirijată de Leonard Dumitriu.

Momentul muzical a fost precedat de vernisajul expoziţiei „Puşa Pâslaru – Femeia – Artistul – Omul – 30 de ani de carieră”.

Invitaţii speciali ai serii au fost Alteţele Regale Prinţul Paul şi Prinţesa Lia.

 

Premianţii, din Moldova

Artistul plastic Puşa Pîslaru-Ionescu şi-a sărbătorit cei 30 de ani de carieră  printr-o expoziţie cu cele mai reprezentative şi de suflet lucrări ale sale, din ultimii ani. La vernisaj au fost prezenţi elevi, prieteni, admiratori ai artistei.

Juriul Concursului Internaţional de Canto a acordat, în acest an, două premii: premiul III, în valoare de 1.000 de euro, basului ieşean Daniel Mateianu, în vârstă de 22 de ani, student la Universitatea de Artă Iaşi, şi premiul II, în valoare de 2.000 de euro, baritonului din Republica Moldova Mihail Dogotari, student la Conservatorul din Bucureşti. Mihail Dogotari a mai primit un premiu în valoare de 2.500 de euro din partea Prinţului Paul.

 

Distincţii

În afară de cei doi premianţi, printre finaliştii concursului s-a numărat şi Maria Petcu, solistă a Operei din Braşov. La gală, cei doi laureaţi au interpretat arii din operele verdiene Ernani şi Don Carlos, fiind acompaniaţi de Orchestra Filarmonicii din Iaşi, condusă de Leonard Dumitriu.

Asociaţia „Joseph Schmidt”, organizator principal al manifestării, a decernat titlul de Membru de Onoare al Asociaţiei tuturor membrilor juriului, artistei Puşa Pîslaru, dirijorului orchestrei şi pianistei Crimhilda Cristescu, cea care a acompaniat soliştii în timpul concursului.

 

„Triptic”, pentru Prinţesa Lia

Prinţul Paul a achiziţionat lucrarea intitulată „Triptic”, realizată de artista Puşa Pîslaru, pentru a i-o dărui soţiei, cu prilejul împlinirii a 12 ani de căsnicie.

Juriul Internaţional al celei de-a doua ediţii a Concursului Internaţional de Canto „Joseph Schmidt” a avut-o ca preşedinte de onoare pe Georgeta Stoleriu (Soprano, Maestra di Canto, prof. univ. dr. la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti).

Concursul a fost organizat de Asociaţia „Joseph Schmidt”, în colaborare cu Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”, Primăria Municipiului Suceava, Consiliul Judeţean Suceava, Direcţia pentru Cultură Culte şi Patrimoniu Cultural a Judeţului Suceava, Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, Opera Naţională Română Iaşi, Radio Iaşi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concursul Internaţional de Canto „Joseph Schmidt”, la final.
 Vizualizări articol: 882 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Concursul Internaţional de Canto „Joseph Schmidt”, la final3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei