Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 iul 2008 - Anul XIII, nr. 171 (3852)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Muritorii de rând

Oameni şi cruzimi de neimaginat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Atât pe internet  via You Tube, dar putând fi şi achiziţionat la magazinul de specialitate, filmul documentar de lung metraj Earthlings, (Pământenii, Muritorii de rând) este o producţie excepţională, bazată pe un scenariu „povestit” de Joaquin Phoenix, din Gladiatorul, documentarul fiind nominalizat şi la Premiul Oscar, în timp ce Moby semnează coloana sonoră.
Filmul are ca temă centrală demonstrarea relaţiei de absolută dependenţă a omului şi a umanităţii, a umanului de vieţuitoare (plante, animale, păsări, pe scurt, creaturile vii, altele decât însuşi omul). În loc de a oferi partenerilor săi de supravieţuire de pe planetă un minim respect şi o viaţă decentă, omul îşi terorizează „furnizorii neumani”, se impune în faţa lor prin metode criminale, îi exploatează până la umilire, asasinat feroce şi stingerea speciei respective. Partenerii vii dar neumani ai traiului relativ bun al omului sunt, pentru acesta, fie animale de companie, alimente, plante de grădină, de interior sau plante industriale ori tehnice şi alimentare, fie animale de povară, furnizori de veşminte, furnizori de aditivi alimentari sau de extrase terapeutice şi medicamentoase de înaltă calitate, ori vieţuitoare pe care se fac experimente de inginerie genetică, militare, medicale şi de  laborator de o cruzime inimaginabilă.

Fiara sălăşluieşte în Omul devenit creatură de o lăcomie fără margine
Totul, se spune, este spre binele omului.
Totul, se motivează mereu în mod ipocrit, este pentru salvarea speciei umane.
Şi toate astea sunt debitate frecvent la foruri internaţionale, fiind criticate cu decenţă şi în acest film, care are o tentă ecologistă şi creştin militantă. Decenţa şi onestitatea sau acribia sunt marca prin care sunt furnizate privitorului mărturiile şi datele privind „abilitatea şi perfecţiunea” naturii umane în a-şi distruge însăşi specia sa umană, planeta, ca şi ambientul vital – toate fiind produse sub înalt patronaj şi esenţă creatoare divină, fiind însăşi Creaţia lui Dumnezeu. Imaginile privind cruzimea scenelor de vânătoare de animale, de oameni, de păsări, de clone, de rezultate experimentale odioase sunt experienţe de neuitat, vă asigurăm. Ba, dacă suferiţi de o boală cardiacă sau psihică gravă, nu este recomandabil să urmăriţi acest film care durează peste două ore. Pentru că nu veţi vedea nimic din ceea ce se numeşte viaţă umană demnă, viaţă demnă pe pământ, viaţă demnă pentru furnizorii neumani ai bunăstării umane. Ce veţi vedea, totuşi (redat cu tact, cu chibzuinţă şi lipsit de partizanat isteric)?
Veţi vedea bazele urii dintre oameni, dintre oameni şi animale; motivele lipsite de profunzime pentru care cei puternici îi torturează şi îi distrug pe cei lipsiţi de apărare (fie animale, fie copii ori bătrâni şi bolnavi); scuzele lipsite de adevăr, dar învelite în false strategii de persuasiune în numele cărora omul se consideră stăpân cu drept de viaţă şi de moarte asupra Creaţiei lui Dumnezeu; veţi vedea Fiara ce sălăşluieşte în omul devenit creatură de o lăcomie fără margine, de un spirit economic şi politic lipsit de scrupule, dominat de rapacitatea şi sadismul ce împing specia umană actuală şi planeta Pământ, cu toate formele de viaţă conţinute, la o moarte accelerată, globală, chinuitoare.

Omul actual - groparul Vieţii pe Terra
Filmări făcute cu camere ascunse şi aparatură miniaturală secretă, în cele mai neaşteptate locuri şi în cele mai cinice ipostaze, vă vor arăta adevărata faţă a omului actual care sacrifică Binele pentru profit, pe Dumnezeu pentru comerţ, Respectul vieţii pentru Putere. Tulburând Natura, Morala convieţuirii, Ecologia speciilor, a vieţii politice, economice şi sociale, Omul actual a pus discriminarea şi crima pe podiumul cel mai înalt al valorilor în numele cărora acţionează, devenind groparul Vieţii pe Terra.
După vizionare, vă vor urmări până la moarte ochii şi spaima micilor fiinţe lipsite de apărare, privind cu implorare la unul din semenii noştri, Omul, de a cărui forţă distructivă nu se pote fugi. Şi, apoi, unde să fugi, când globalizarea crimei comise de oameni ne obligă pe toţi să asistăm, zilnic, la etalarea miilor de crime care ne intră în suflet, nouă şi familiilor noastre, ca fapt divers, datorită unei intense mediatizări? Unde să fugi, când eşti obligat zilnic să asişti la scene de violenţă stradală sau de fabrică şi de laborator, cu oameni şi animale, sau la scene de crime şi linşaj mediatic? Unde să fugi, când înşişi legiuitorii, Justiţia şi instituţiile ce ar trebui să apere viaţa, îşi pătează mâinile cu muşamalizarea crimelor şi apărarea autorilor lor?
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oameni şi cruzimi de neimaginat.
 Vizualizări articol: 670 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.56/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 9 voturi
Oameni şi cruzimi de neimaginat4.659

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ..... trimis de
(23 iul 2008, 13:00:42
...cit adevar !sad

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei