Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 64 (5271)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Mircea Radu IACOBAN

Mircea Radu IACOBAN


Să vezi și să nu crezi!

O raită prin internet

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Internetului i-ar sta cât se poate de bine titulatura rubricii noastre: „să vezi și să nu crezi!” Tot soiul de trăsnăi, una mai înfoiată decât cealaltă, pline de haz involuntar, sunt găzduite cu aceeași generozitate cu care-s difuzate în întreaga lume informații reale, indubitabile, serioase, unele de-a dreptul dramatice. Dacă nu știi să alegi, ai încurcat-o; fără firul Ariadnei, în hățișul de postări te poți rătăci iremediabil. Pe lângă textele concepute special ca să deruteze și să escrocheze (ați văzut că era să devin milionar de Coasta de Fildeș!), călătoresc electronic și plăsmuiri fantasmagorice redactate cu buna credință a psihoticului agresiv.

În preajma alegerii noului Papă a circulat un text intitulat „Courteny of Malcik” (?) din care aflăm că „pe lângă existența extratereștrilor, a bazelor subterane secrete și a proiectelor negre ale Cabalei, un alt adevăr zguduitor a ieșit la iveală”. Ni se spune astfel că, anul trecut, George W. Bush, Tony Blair, Donald Rumsfeld, Regina Elisabeta și Papa Benedict au fost judecați de un tribunal din Kuala Lumpur (Malaysia!!) și condamnați pentru complicitate la trafic de copii și crime împotriva umanității. Mandatul de arestare al Papei Benedict ar fi fost trimis Cancelariei Vaticanului la 15 februarie 2013 și, peste patru zile, Papa a fost nevoit să demisioneze! La acuza de „crime împotriva umanității și conspirație criminală” se adaugă și grave reproșuri privind activitatea delictuoasă de la Banca Vaticanului. „Facem apel la toți cetățenii și guvernele să sprijine eforturile noastre de a aboli și destabiliza direct Vaticanul și de a aresta ofițerii săi șefi și clericii complici la crime.” Rămâne de văzut (dacă-i cineva interesat de asemenea aiureli) ce trebuie înțeles prin „eforturile noastre”. Care... „noastre”? Mister!

Dedesubt, pe aceeași pagină de Yahoo, un alt text-surpriză, de această dată uimind prin constatările datorate unei americance în stare să vadă (de aproape, din pricina copacilor nu vezi pădurea...) de peste ocean realități românești cvasi-ignorate. Spicuim din lunga înșiruire: nucile noastre mai scumpe decât nuca de cocos, portocalele mai ieftine decât merele, hârtia nescrisă mai scumpă decât hârtia tipărită, pixul cu mină mai ieftin decât mina de pix fără pix, apa plată la același preț cu berea, brânza mai scumpă decât carnea... ș.a.m.d. Titulatura e-o autointerogație: „Suntem nebuni? Da!”

Este interesant de observat și cum aceeași știre este văzută când albă, când neagră, în funcție de umorile politice ale postacului. Faptul că la Consiliul Europei s-a votat o Rezoluție prin care Rusia nu este obligată să returneze țării noastre cele 93,4 tone de aur este extras din contextul actului și prezentat ca un mare eșec al diplomației române. Cealaltă interpretare, la polul opus: „Rezultatul votului este o victorie pentru delegația României, în condițiile în care plenul Adunării Parlamentare a CE a evidențiat pentru prima oară în mod explicit necesitatea ca Federația Rusă să soluționeze cu celeritate toate aspectele referitoare la returnarea bunurilor, proprietăților și valorilor culturale confiscate abuziv de la statele membre”. Că noua Rezoluție va avea efectul unei frecții la un picior de lemn, este altceva – victoria diplomației rămâne!

Din surpriză în surpriză: internetul ne informează că în manualul alternativ de istorie pentru copiii secui din clasele V-VII, manual aprobat de Ministerul Educației de la București, se scrie că românii au venit în Transilvania ca iobagi, ori ca slugi ale secuilor, și că au rămas acolo fiindcă au dat de bine. Același manual, aprobat de București, afirmă că în 1916 armata regală română „a năvălit” în Transilvania, devastând casele și magazinele secuilor și făcând sute de victime în rândul copiilor și bătrânilor secui. Halal manual, halal minister! Și tot despre manuale: deputații Nicolae Păun și Mădălin Voicu cer introducerea în cărțile de istorie pentru ciclul gimnazial a unui capitol dedicat minorităților naționale, inclusiv romilor. Propunerea a stârnit scandal pe bloguri, fiind considerată inacceptabilă. Postăm aici și opinia noastră: câtă vreme minoritățile reprezintă un procent de 12% din populația României (de fapt, sunt mai mulți...), un capitol consacrat lor îl văd ca legitim. Între altele, elevii ar afla și care-s originile minoritarilor, că doar n-au căzut din cer...

În fine, aflăm (textul este reprodus din Daily Mail) și că a fost elaborată „Cartea Mondială a Fericirii”. Autorul, Leo Borman, a scris-o „bazat pe dovezi ce au drept scop dezvăluirea secretului oamenilor fericiți.” Iată ce ar trebui să facem: 1 – acceptați ceea ce aveți; 2 – bucurați-vă de ceea ce faceți; 3 – trăiți pentru prezent; 4 – alegeți fericirea; 5 – cultivați-vă relațiile; 6 – fiți tot timpul ocupat; 7 – nu comparați; 8 – fii tu însuți; 9 – nu vă îngrijorați; 10 – organizați-vă; 11 – gândiți pozitiv; 12 – prețuiți fericirea. Vedeți ce simplu-i? Concentrați-vă pe punctul 4, fiindcă, de fapt, celelalte nici nu mai contează...

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O raită prin internet.
 Vizualizări articol: FLOOD/SPAM | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
O raită prin internet5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei