Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 iul 2011 - Anul XVI, nr. 176 (4774)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Mircea Radu IACOBAN

Mircea Radu IACOBAN


Să vezi şi să nu crezi!

Malthus e cu noi!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cât l-am mai combătut pe Malthus! Marx îl considera „duşman al popoarelor”, iar la cursurile de Socialism ştiinţific, lectorii afuriseau fără contenire teoria potrivit căreia populaţia creşte în progresie geometrică, în vreme ce mijloacele de subzistenţă sporesc doar în proporţie aritmetică. Malthus (1766-1834) considera că avem la dispoziţie două căi pentru a stopa creşterea populaţiei (ce ar „împiedica progresul omenirii”): controlul pozitiv, adică mărirea ratei de deces prin foame, boli, războaie, şi controlul preventiv, care ar include încurajarea avorturilor, limitarea drastică a naşterilor, legalizarea prostituţiei, amânarea căsătoriilor şi încurajarea celibatului. Toate astea fiindcă „îmbunătăţirile agricole nu se pot extinde fără limite”.

Paradoxal, urmaşii lui Marx nu acceptă teoria lui Malthus, dar practică, într-un fel sau altul, recomandările malthusianismului. Chinezii, vajnici apărători ai ideologiei marxiste, au limitat sever numărul naşterilor. Închipuiţi-vă ce ar fi fost dacă măsura nu se adopta la vreme: n-am fi avut, acum, un miliard de chinezi, ci... câteva miliarde!

Făţiş sau pe ascuns, deschis ori discret, teoria egoistă care recomandă drept unică soluţie micşorarea drastică a populaţiei globului câştigă noi adepţi.

Recent, gazetele de peste ocean scriu că n-ar fi vorba despre subiecţi neimportanţi în configuraţia politică la vârf, ci dimpotrivă, de personalităţi cu putere de decizie majoră, inclusiv în staff-ul tenebrosului Bilderberg.

Încălcând sau nu precepte religioase („Creşteţi şi vă înmulţiţi!”), suspecta teorie începe să fie luată în braţe cu seriozitate... cinică. Tonul aprobării deschise l-a dat cândva chiar Roosevelt: „Malthus a avut dreptate!”. Peste veac, secretarul Clubului de la Roma, Bertrand Schneider, îl susţine fără rezerve: „Un cancer este multiplicarea necontrolată a celulelor, iar explozia demografică este o multiplicare necontrolată a omenimii”. Opinie împărtăşită şi de Paul Elrich, profesor la Stanford: „Pământul este bolnav de cancer, iar cancerul sunt oamenii”.

Ecologistul Dave Foreman avansează propuneri concrete: „În scopul de a stabiliza populaţia lumii, trebuie să eliminăm 350.000 de oameni în fiecare zi. Acesta este un lucru oribil pe care trebuie să-l spun, dar este la fel de rău să nu-l spun.” Henry Kissinger a trasat direcţii de acţiune încă de la Conferinţa Bilderberg din 1973: „Depopularea ar trebui să fie cea mai mare prioritate a politicii externe faţă de lumea a treia. (...) Persoanele în vârstă sunt consumatori inutili. Populaţia lumii trebuie să fie redusă cu 50%.” Iată şi cam cum s-ar ajunge la acest sinistru rezultat, potrivit opiniei cunoscutului David Rockfeller: „Războiul şi foametea nu sunt eficiente, în schimb, boala oferă cel mai rapid mod de a ucide miliardul de oameni ce trebuie să moară curând, pentru a fi rezolvată criza populaţiei. SIDA nu mai este un criminal eficient, deoarece este prea lent. Candidatul meu favorit pentru eliminarea a 90% din populaţia lumii este Ebola (Ebola Reston), deoarece este extrem de letală şi ucide în câteva zile în loc de câţiva ani. Trebuie să creştem mortalitatea cu 90%. (...) Gripa aviară e bună de asemenea.”

Judecătorul O.W. Holmes, de la Curtea Supremă de Justiţie a USA, o zice de-a dreptul: „Un regim planetar ar trebui să fie responsabil pentru determinarea populaţiei optime şi ar trebui să aibă puterea de a aplica limitările cuvenite.”

Nu vi se pare Auschwitz-ul, prin comparaţie, o povestioară oarecare? Pur şi simplu citeşti şi te ia... cu frig!

Punctul pe i îl pune congresmanul Larry P. McDonald: „Astăzi, lumea are 6,8 miliarde de oameni şi ar putea creşte până la 9 miliarde. Dacă am face o treabă eficientă cu noile vaccinuri, cu asistenţa medicală, cu serviciile de sănătate (...), am putea reduce aceste cifre cu 10, sau chiar cu 15 la sută.”

Nu cumva, pe ici, pe colo, operaţiunea a şi început?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Malthus e cu noi!.
 Vizualizări articol: FLOOD/SPAM | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Malthus e cu noi!5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei