Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 aug 2010 - Anul XV, nr. 193 (4484)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Sinceritatea fostului antrenor al glorioasei echipe „Steaua”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Posturile de tembeliziune româneştine propun în linii mari aceeaşi grămadă de dame şi masculi de consumaţie vizuală. Cel puţin posturile cu orientare sportivă îi pasează între ele ca pe nişte pepeni copţi pe Marian Iancu, Meme Stoica, Becali, Mititelu şi Porumboiu, care, de cele mai multe ori, emit pe gură nişte platitudini în deplină consonanţă cu forma capetelor lor.

Şi totuşi, în acest iaz cu peşti de-o şchioapă, se întâmplă să înoate şi câteva vietăţi rare, care se disting prin eleganţă şi inteligenţă. Aşa este Emerich Ienei - fostul antrenor al anilor glorioşi de la „Steaua” futbolistică - mereu suplu, mereu fin, mereu impecabil, în pofida celor şapte decenii de viaţă, care încearcă zadarnic să-i pună beţe în roate. N-o să înţeleg un lucru: de ce statul român, care a umplut ambasadele şi consulatele din străinătăţuri cu sugative de calitate inferioare, nu l-a luat niciodată în considerare pe acest gentleman? Poate s-a considerat că nu e reprezentativ pentru neamul românesc, pentru că, nu-i aşa, ce să caute un gentleman printre bădii? 

În fine. Acum câteva zile, referindu-se la ultimul scandal de la fosta echipă a lui Ienei, un prezentator frumuşel, dar de mic litraj intelectual, l-a întrebat dacă fotbaliştii de la „Steaua” vor juca următorul meci pentru Piţurcă, proaspăt demis de zărghitul patron.

-Cum adică? – a cerut lămuriri gentlemanul Ienei.

-Adică, a explicat frumuşelul de mic litraj intelectual, dacă vor purta pe  sub tricou vreun maieu inscripţionat cu „Piţi, come back!” sau ceva în genul ăsta.

Aici, Ienei a punctat, cu eficienţa „Stelei” de odinioară:

-Cum să joace fotbaliştii pentru Piţurcă? Niciodată fotbaliştii nu joacă pentru altcineva.Ei joacă numai pentru ei şi pentru familiile lor, să le fie lor bine.

A fost un adevăr şutat fulgerător sub bară. Până acum, comentatorii, oamenii de pe bancă şi jucătorii mă înnebuneau cu poetisme precum „culorile echipei de suflet, pe care, sanchi, antrenorul X sau fotbaliatorul Y niciodată nu le-ar trăda”.

Ba le trădează, frate, fiindcă jucătorul şi antrenorul sunt fiinţe egocentrice, care joacă ori antrenează doar în scop personal, după cum magistral a punctat Emerich Ienei, el însuşi fost antrenor şi jucător.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sinceritatea fostului antrenor al glorioasei echipe „Steaua”.
 Vizualizări articol: 683 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Sinceritatea fostului antrenor al glorioasei echipe „Steaua”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei