Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 oct 2014 - Anul XIX, nr. 253 (5762)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Luna Internațională a Bibliotecilor Școlare

Octombrie, Luna Internațională a Bibliotecilor Școlare, este marcată prin activităţi consacrate cărţii, cititului, bibliotecilor şi bibliotecarilor şcolari, pretutindeni în lume.

În această perioadă, aceştia, împreună cu elevii şi cadrele didactice din şcoli, desfăşoară diverse activităţi dedicate susţinerii şi promovării lecturii şi imaginii pozitive a bibliotecilor şcolare în rândul generaţiilor actuale de cititori.  În anul  2012 sloganul lunii a fost School Libraries: a Key to the Past, Present & Future - Biblioteca şcolară: Cheia către trecut, prezent şi viitor. Pentru anul 2014, un slogan local al acestei manifestări culturale este Lectura, un pas spre cunoaştere şi împlinire.

În acest context, elevii Şcolii Gimnaziale Moara, coordonaţi de dna profesor Loredana Sopon şi ai Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Suceava, coordonaţi de dna profesor şi director adjunct Crenguţa Grosar, au demarat un proiect de parteneriat educaţional numit Prietenii Cărţii, în colaborare cu Biblioteca Bucovinei “I.G. Sbiera”. Dna bibliotecar Mirela Nica este responsabilă cu îndrumarea activităţilor care se vor desfăşura în cursul anului şcolar 2014-2015 în incinta bibliotecii judeţene.

În întreaga lume, în ziua de luni a ultimei săptămâni din octombrie se sărbătoreşte Ziua Internațională a Bibliotecilor Şcolare, zi stabilită în anul 1999, la iniţiativa Asociației Internaționale a Bibliotecarilor Școlari (IASL). În aceste zile de luni, în cadrul bibliotecilor din şcolile implicate în proiect s-au desfăşurat activităţi menite să promoveze lectura ca pe o deprindere uzuală şi formativă a tinerilor cititori. Astfel, elevii au elaborat afişe de promovare a lecturii la nivelul şcolii, semne de carte cu imagini şi mesaje stimulative în acest sens, au creat cărţi, au stabilit unele drepturi ale cititorilor. Dna Carmen Ciobanu, bibliotecar al Şcolii Gimnaziale Nr. 1, şi dna Maria Barbă, bibliotecar al Şcolii Gimnaziale Moara, au îndrumat cu succes lectura şi activităţile desfăşurate de elevi în bibliotecile şcolare din unităţile implicate în proiect.

Vineri, 31 octombrie 2014, elevi din clasele a VI-a de la cele două şcoli urmează a se întâlni la biblioteca judeţeană, pentru un schimb de experienţă pe baza impresiilor din propriile lecturi suplimentare şi pentru ca acei copii care încă nu sunt înscrişi să-şi facă permisul de intrare. Vocea cărţilor citite şi împărtăşite celorlalţi va fi la unison cu acordurile elevilor de la Colegiul de Artă din Suceava, îndrumaţi de dnii profesori Ilie Zugravu şi Daniel Dragomirescu, care vor veni să transpună în muzică limbajul artistic al cărţilor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Luna Internațională a Bibliotecilor Școlare.
 Vizualizări articol: 3208 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Luna Internațională a Bibliotecilor Școlare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei