Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 ian 2015 - Anul XX, nr. 23 (5835)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Fostul şef de la SRI a recunoscut ceea ce ştiam cu toţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

De la şefia Serviciului Român de Informaţii şi-a luat tălpăşiţa marele clasic în viaţă George Maior. Se spune că vârful inteligenţei româneşti pierde prin cărăbănirea lui o piesă de greutate şi că o să fie vai şi amar de noi, de acum înainte.

Eu sunt ceva mai reticent când vine vorba de atribuit certificatele de inteligenţă. Şi zic taman pe dos: că dacă ar fi fost foarte colorat în gri la creier, Maior nu ar fi acceptat să le fie naş de cununie unor adversari făţişi ai inteligenţei cum sunt Victor Ponta şi Daciana Sârbu. Un om de calibru neuronic nu acceptă un asemenea compromis, indiferent ce miză politică găseşte el apoi ca justificare. Doar dacă în spatele acestei năşiri nu stă cumva misiunea concretă de a-i ţine sub o mai strictă supraveghere pe cei doi amorezi politici puţini la minte.

La emisiunea „Lumini şi umbre” de pe postul B1 TV, într-unul din ultimele sale interviuri ca şef sereistic, am văzut la Maior umbrele, nu şi luminile. El a admis ceea ce eu tot zic de-o vreme: că în presă există agenţi SRI sub acoperire.

Păi, de ce există? Ca să-şi toarne colegii? Ca să negocieze întâi cu serviciile de informaţii publicarea unor chestiuni mai delicate? Ca să fure date concrete din redacţii?

E aici şi-o chestiune de deontologie: ziariştii au o datorie doar faţă de publicul lor – de cititori, de ascultători, de telespectatori – nu şi faţă de SRI, de SIE sau de CIA.

Dar în primul rând se pune problema criteriilor pe baza cărora aceştia au fost racolaţi. Pe cine poate racola un „inteligent” ca Maior? Pe cineva situat pe acelaşi palier de zestre mintală cu el? Atunci e grav. Sau pe cineva venit cu pilă pe linie de fin ori fină, interesat să capete două salarii: unul mic, de jurnalist, iar celălalt mai mare, de ofiţer? 

Cunosc cazuri concrete de jurnalişti lipsiţi de talent, care lucrează sub acoperire pentru un serviciu sau altul de informaţii. Conducerea gazetelor îi ştie şi îi tolerează. Aşa că să nu mai dăm vina pe criza economică pentru scăderea audienţei ziarelor şi televiziunilor. 

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fostul şef de la SRI a recunoscut ceea ce ştiam cu toţii.
 Vizualizări articol: 2122 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Fostul şef de la SRI a recunoscut ceea ce ştiam cu toţii4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tocană „ca la Bot'șăni” Ai trebuință de: carne macră de porc, untură (sau unt, sau untdelemn), arpagic, roșii, ardei, boia, sare, cimbru și sămânță de mărar. Cum se procedează: Carnea macră de porc, tăiată în bucăți potrivite, se pârpălește nițel... Citeşte