Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 295 (5502)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Gelozia soţului a omorât o femeie de 22 de ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Am ajuns prin vară în oraşul Lille, la graniţa Franţei cu Belgia. Decepţionant oraş. Urât şi cu multe necazuri. După ora 22, în magazine nu se mai vinde alcool. Din cauza violenţei. Frig, vânt şi sărăcie, deşi aia nu e sărăcie ca la noi, ci franţuzească, adică mult mai suportabilă. Şi romi, destui romi. Vreo 3000-4000, exportaţi de marele producător mondial România. Romi care s-au instalat cu caravanele lor, lângă stadionul de-o modernitate care te lasă mască. Te izbeşti de romi în toate punctele de mare aglomeraţie din oraş, mai cu seamă în staţiile de metrou. Fură, cerşesc, sunt tot mai agresivi. Din când în când, primăria le dă ordin de evacuare. Hai, valea! Mutaţi-vă cortul de aici.

O româncă stabilită în Lille mi-a povestit de cazul unui rom tânăr, în vârstă de vreo 30 de ani, rămas singur cu patru copii. Nevastă-sa a dat colţul. A murit, deşi avea doar 22 de ani. Se îmbolnăvise grav, iar romul – gelos şi prost - nu a lăsat-o să meargă la doctor. În mintea lui nespălată de analfabetism, ea dorea să meargă la doctor pentru a şi-o trage cu acesta. Că doar se ştie că medicii francezi fac pasiuni devastatoare pentru femeile de origine romă din România. Mai ales pentru alea cu patru copii.

Am revăzut tema romilor din Lille luni, într-un reportaj difuzat pe canalul „TV5 Monde”. Un rom evacuat zicea că nu glumeşte: dacă statul francez îl mai freacă mult la icre şi-l fugăreşte de ici-colo, el nu mai stă la discuţie şi îşi dă foc. Lui să nu-i zică nimeni unde să stea. Scurt. Era aşa nervos, că mi se  făcuse teamă că o să-i tragă una reporteriţei de-o s-o fure pe aia somnul. E cetăţean european, are drepturi, nu se întoarce în România, că nu-i place.

Nici mie nu îmi place în România, dar rămân aici. Plătesc impozite, muncesc. Şi rămân uluit cum oameni de soiul ăsta, care nu ştiu şi nu vor să producă decât caca, emit atâtea pretenţii. Au doar drepturi, nu şi obligaţii. Obligaţiile sunt pentru noi, ceilalţi. Ei n-au mână de dat, ci doar de luat.

 

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gelozia soţului a omorât o femeie de 22 de ani.
 Vizualizări articol: 2488 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 8 voturi
Gelozia soţului a omorât o femeie de 22 de ani5.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei