Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 57 (5264)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Bădărani cu ghiocei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Iarăşi balaurii ăştia de agenţi de circulaţie au oprit pe 8 martie şoferiţele în trafic. Aşa procedează an de an, crezându-se tare grozavi. Le-au făcut semn să tragă pe dreapta, iar când săracelor femei a început să li se zbuciume inimioara în chept, neştiind prin ce gafă au călcat în picioruşe regulile de circulaţie, poliţiştii le-au zâmbit inteligent - dar le-au ieşit consacratele lor zâmbete tâmpe - şi le-au oferit floricele.

Ghiocei, desigur, simbolul primăverii, al naturii care renaşte de sub lespedea omătului greu. Că doar nu era să le ofere ficuşi. Ce previzibili sunt, totuşi, cu simbolurile primăverii  lor, cumpăraţi din banii de amenzi !

Eu, o spun cu mâna pe inimă, dacă aş fi femeie la volan, chiar m-aş opări de revoltă. Adică, cine naiba te crezi tu, băi cozoroc de trei parale, de mă opreşti din senin şi îmi oferi flori? Cine îţi dă dreptul să mă acostezi, făcând abuz de calitatea ta oficială, pentru a o face pe galantul pe bani bugetari, adică pe banii mei? Dacă tot vrei să îmi oferi ceva, de ce nu încerci cu o parte din şpaga primită de tine în ziua respectivă? Aha, nu te lasă inima? Atunci, dispari, mârlane, dispari!

Dacă poliţiştii rutieri români n-ar fi în general nişte hărţuitori rutieri perfecţi, care nu au alt scop în viaţă decât să te ardă cu amenda la parale, aş înţelege, chiar aş saluta gestul lor, cu florile oferite femeilor. Dar aşa!? Asta e ipocrizie din cea mai prost mascată, venită din partea unor vânători de şpagă. Începând chiar de a doua zi în zori, de pe 9 martie, vor reveni la bădărănia lor consacrată. Să nu le arzi o poşetă în cap de să le zboare cascheta? Să nu le tufleşti ghioceii de cozoroc, de să îi mânjeşti cu clorofilă?

Probabil că şoferiţele aşa ar proceda, dar le e frică de răzbunarea prostului, sub formă de amenzi şi de permise suspendate. Dar într-o zi câteva curajoase chiar îşi vor lua inimioara în dinţi şi o vor face, deschizând un drum al sincerităţii în relaţia şofer-agent de circulaţie.

 

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bădărani cu ghiocei.
 Vizualizări articol: 1585 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 6 voturi
Bădărani cu ghiocei3.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei