Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 33 (5240)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Doi suceveni şi oraşul african Iaşi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Nu-i în regulă, măi frate, zău că nu-i. A trebuit să merg săptămâna trecută cu bunica la un control medical în Iaşi, oraşul studenţiei mele, de care mă leagă atâtea dulci nostalgii.

Ştiam din precedentele vizite că oraşul e pus la pământ de mafia nichiteană, ceea ce l-a făcut pe ziaristul Adelin Petrişor – venit la Iaşi să-şi lanseze nu ştiu ce album fotografic coreean - să-l compare cu o localitate tribală africană, afectată de bombardamente.

Aşa de mizerabil este Iaşul. Indescriptibil de mizerabil, înecat în mlaştinile noroaielor, care îţi răpesc pantoful din picior şi roata de la maşină. Doar o epidemie de ciumă sau holeră mai lipseşte în fostul dulce târg al Ieşilor, ajuns acum amarul târg al Ieşilor. O localitate marcată de înapoiere, un judeţ în acord cu capitala lui.

Un judeţ condus, din păcate, de un sucevean, Adomniţei. Un oraş plin de clanuri mafiote apărate în faţa legii, spre nemândria noastră, de alt sucevean, avocatul Striblea.

Îmi propusesem să închid ochii la toate astea, fiindcă principalul era să ajung iute cu bunica la doctor, apoi s-o şterg englezeşte din oraşul tribal Iaşi.

Numai că am dat de altă panaramă. Centrul edilitar era blocat, cu aprobare de la primărie, cum aveam să aflu ulterior. Cârduri de maşini, valuri de oameni per pedes şi o pastă groasă în decibeli, ca la concertele rock în aer liber. Poliţişti îţi făceau semne să speli putina, ca să nu dai de dracu’. Aşa că apucă-te, frate, de ocolit, cu bunica pe bancheta din spatele maşinii. Offff!

Dar de unde provenea tot blocajul? De la faptul că un şef al unui clan de ţigani îşi ducea gagica moartă la cimitir, s-o îngroape. O înmormânta cu tot tamtamul, cu manele şi popi cântători, că ăştia pentru bani îşi ridică sutanele în cap. Nu era un singur popă, erau vreo cinci. O formaţie rock de popi. Dacă ar fi fost negri, puteai să-i confunzi cu „The Jacksons five”.

Dar cum răposase ţiganca? Ei, belea mare. Şi-a schimbat silicoanele şi a făcut nu ştiu ce complicaţie, săraca. Partea proastă e că a şi plătit 2.000 de euro pe ţâţele fatale.

N-aş vrea să fiu în pielea medicului care a pus lăptăria de silicon. Ţiganii l-au bifat deja pe listă de culoare.

 

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi suceveni şi oraşul african Iaşi.
 Vizualizări articol: 1441 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Doi suceveni şi oraşul african Iaşi4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei