Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 mar 2012 - Anul XVII, nr. 69 (4974)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Gravidele trag speranţă ca spânul la barbă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trebuie să fii inconştient de-a binelea, ca să faci copii pe vremurile astea teribile, dar uite că unii dintre noi nu se abţin şi totuşi procreează. Nu mă refer aici la cetăţenii români răsfăţaţi de soartă, cu o situaţie sigură şi conturi grase în bănci, confortabile ca nişte plăpumi electrice, la care căldura primită se reglează printr-un buton. Mă refer la cei sărăntoci, la maţele fripte care se târâie de pe o zi pe alta, descurcându-se cu te miri ce, în principal cu aer, poluat scârbos şi ăla.

E drept că la cei mai mulţi reproducători se manifestă ceasul biologic, care, mai ales în cazul femeilor, sună de le sparge creierii. Sau eu ştiu ce iluzii îşi mai fac şi oamenii ăştia ? Speră, oare, că măcar copiii lor vor avea o viaţă mai bună, în ţara asta, strivită de dictatura incompetenţei, a pilelor şi a lipsei de civilizaţie ? În cazul ăsta, sunt nişte mari fraieri, fiindcă nici peste trei milenii lucrurile nu vor sta mai bine aici. Sau, cine ştie, viitorul poate fi şi în altă parte, cum s-a mai văzut, că doar nu te leagă nimeni cu lanţuri patriotice de glia strămoşească.

În fine, să lăsăm disecţia; fapt e că, în drumurile mele zilnice, întâlnesc destule femei cu burta avântată spre gură, iar eu le găsesc exagerate.

Unii viitori părinţi cred că dacă îi pun copilului un nume de sfânt, protecţia e în bună parte asigurată, numele de sfânt acţionând ca un fel de pilă sau de umbrelă astrală, aşezată deasupra micii făpturi, să o apere de intemperiile sorţii.

Aşa m-am întâlnit cu o colegă de facultate - ajunsă şi ea, la fel ca mine, la graniţa celor 30 de primăveri - care, gravidă în stadiul final, m-a întrebat, clipind şmechereşte din ochiul stâng, ce nume cred că i s-ar potrivi copilului purtat în pântece.

– Ai vreo idee ? Dar să fie un nume de sfânt, că protejează, după cum am auzit, iar eu cred în lucrurile astea.

- Da, aş avea o mică idee. Eu cred că cel mai şi cel mai inspirat ar fi să-i spui Sfântul Aşteaptă, că ăsta e sfântul numărul unu din România noastră.  

 

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gravidele trag speranţă ca spânul la barbă.
 Vizualizări articol: 1787 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.64/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.6 din 14 voturi
Gravidele trag speranţă ca spânul la barbă1.6514

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Amuzant trimis de
(23 mar 2012, 12:33:14
Draga scriitorasule, Narcis "Melteanu", cred ca esti un razvratit al destinului tau aprig si ti-ai scris propria poveste in acest micut articol modest.
Asa a fost si mama ta, "cu burta avantata spre gura", acum 30 de primaveri, cum sustii, si ca orice mama a crezut ca vei avea un destin fericit. Iti plangem cu totii de mila ca nu ai "plapumi elecrice si conturi grase in banci", si ne intrebam totusi, de ce nu s-au abtinut parintii tai de la procreere???....ceasul biologic....
2.   Of.... trimis de
(23 mar 2012, 16:27:34
la cele peste 400 de vizualizari ale articolului apare abia al 2 lea comentariu....bravo. nici nu trebuie luat in seama. de fapt mi-e mila de el ca e un om fara speranta si fara perspectiva la care totul se limiteaza la aci si acum care e egoist si se gandeste numai el, care e plin se sine si se considera singurul destept ca nu procreaza...multe de zis despre acest suflet trist...ii dau un mic sfat dar asta nu inseamna ca a procrea se refera doar la atat: priveste in ochii unui bebe, asculta ganguritul lui si viata ta va deveni mai colorata. p.s. sa nu mai vorbim de deschisul usii si paharul de apa de la batranete etc.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei