Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 mar 2009 - Anul XIV, nr. 50 (4036)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   13 imagini |   ø fişiere video

Dacia Duster, concept revoluţionar pe segmentul crossover

Dacia va duce la Geneva modelul care va schimba radical imaginea mărcii româneşti asimilată până acum doar succesului înregistrat de Logan şi compania. Nu este nici SUV, nici coupe, în schimb avem un model de nişă, un concept plurivalent care reuneşte avantajele mai multor modele într-unul singur.  Acesta se numeşte Duster şi reprezintă „soluţia mobilităţii pe viitor în viziunea Dacia”.

Astfel se confirmă ceea ce anunţase anterior un oficial român, cum că modelul SUV nu va fi dezvăluit la salonul elveţian, ci va fi disponibil abia din 2010. Rod al colaborării dintre Centrul de Design Renault pentru Europa Centrală de la Bucureşti şi Renault Design Technocentre din Franţa, prototipul Duster vrea să revoluţioneze ideea de crossover, oferind o viziune diferită, demnă de luat în seamă.

Particularitatea acestuia constă în faptul că dispune de trei portiere, una pe partea stângă şi două pe dreapta, iar compartimentul şoferului este delimitat de un perete care îl separă de restul ocupanţilor maşinii. Uşa din spate, singura de altfel, se deschide spre înapoi, oferind astfel un grad maxim de acces spre interior. Duster are aceeaşi lungime, 4,25 metri, ca şi Dacia Logan, este înalt de 1,49 metri, lat de 1,64 metri şi pare perfect adaptat cerinţelor ce se impun unui automobil de oraş nu numai prin prisma dimensiunilor sale compacte, dar şi prin designul său urban aşezat, subliniat de alura sa atletică.

Jantele de 21 de inch, cu un design unic şi vopseaua gri antracit dau savoare unui concept care încearcă să împace esenţa mobilităţii cu noul curent de design al maşinii.

Conceptul Duster beneficiază de cea mai puternică motorizare diesel de până acum în gama Dacia. Este vorba de propulsorul 1.5 dCI de 105 cai putere.

O altă premieră absolută o constituie transmisia manuală cu 6 trepte, care trimite către roţi un cuplu de 240 Nm furnizat de motor încă de la 2000 rpm. Emisiile anunţate de producător sunt de doar 139 de grame de kilometru, în timp ce consumul ajunge la 5,3 litri la suta de kilometri. Conceptul Dacia  accelerează de la 0 la 100 de kilometri în 9,6 secunde.

Duster este creionat ca un model de nişă ce combină structura robustă a unui crossover cu formele atletice ale unui coupe, profilul imitând linia monovolumelor compacte.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dacia Duster, concept revoluţionar pe segmentul crossover.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 5783 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Dacia Duster, concept revoluţionar pe segmentul crossover5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Tam - tam trimis de
( 3 mar 2009, 12:23:32
Atata moneda s-a batut si se bate pe acest concept Dacia, toate posturile tv si toate ziarele nationale au prezentat stirea.

Am intrat si eu pe siteul de la Geneva http://www.salon-auto.ch/en/ si am cautat si eu ceva despre Dacia. Surpriza!

Despre Dacia scrie doar standul 4231 si atat.

Nimic despre vreo lansare, prezentare, nicio poza, liniste totala! Poze la greu cu celelalte marci, lansari, informatii despre Dacia nu se spune nimic precum nici n-ar exista. In sectiunea foto nici macar nu e mentionata marca Dacia!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei