Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 296 (5503)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu, despre acciză: Convingerea mea e că cele trei luni se vor prelungi pentru totdeauna

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că se bucură pentru "decizia înţeleapă" a premierului privind renunţarea la acciza pe combustibil şi şi-a exprimat convingerea că cele trei luni vor fi prelungite la "pentru totdeauna".

"Mă bucur că Guvernul a luat o decizie înţeleaptă, şi acest lucru creează premisele că colaborăm, Guvern şi Preşedinţie, pentru a obţine nişte condiţii realiste, favorabile ţării şi relansării creşterii economice în 2014, în discuţiile pe care le vom avea în ianuarie", a spus Traian Băsescu.

Şeful statului a mai spus că este convins de faptul că acciza pe combustibil nu va mai fi introdusă niciodată: "Convingerea mea este că cele trei luni vor fi prelungite la «pentru totdeauna»", a spus el.

Traian Băsescu a mai precizat că cele trei luni de graţie înseamnă că acciza pe combustibil ar trebui să fie introdusă de la 1 aprilie.

"Sigur e o păcăleală , e o poantă", a comentat şeful statului.

Şeful statului a precizat că, având experienţă în a privi într-un buget, poate spune că dacă se consolidează şi capacitatea ANAF de a diminua evaziunea fiscală, pe măsurile şi veniturile pe care le are statul în momentul de faţă, are convingerea că, de la mijlocul anului, fără introducerea de taxe suplimentare pe combustibil, putem să începem primii paşi pentru reducerea CAS.

"Sunt convins că acest lucru se poate. Totul este să vrem şi să lucrăm prioritar pentru relansare economică, cu efecte pozitive, inclusiv pentru populaţie, nu numai pentru economie, dar cu diminuarea dorinţei de a privi bugetul ca pe un instrument cu care să ne servim baronii locali", a mai arătat şeful statului.

Preşedintele a menţionat că nu este vorba numai de interesele unui partid aflat la guvernare. "Toate partidele aflate la guvernare îşi construiesc bugetele, ca o tradiţie, cu gândul la susţinerea electorală de care au nevoie în an electoral. Nu au făcut-o numai acest guvern, au făcut-o cam toate, mai puţin cele aflate în criză", a mai spus Băsescu.

"Este clar că bugetul trebuie să reflecte interesul naţional şi nu interesele de partid. Nu este de conceput ca în ziua de astăzi să impunem o taxă nenecesară, care generează creşteri de preţuri, la transport, la alimente, la orice, în viaţa cu zi cu zi, doar pentru că trebuie să creăm nişte resurse necesare baronilor locali. Baronii locali să privească cu multă atenţie şi îndrăzneală la fondurile europene, cu prioritate", a mai declarat preşedintele Traian Băsescu.

Premierul Victor Ponta a anunţat anterior că introducerea accizei de 7 eurocenţi va fi amânată cu trei luni, până la 31 martie 2014, la carburanţi, iar preşedintele Traian Băsescu va trimite, miercuri, la Monitorul Oficial decretul de promulgare a bugetului de stat.

Ulterior, preşedintele Traian Băsescu a anunţat că a promulgat bugetul de stat pe anul 2014.

El a fost întrebat ce garanţii i-a oferit Victor Ponta pentru promulgarea Bugetului de Stat, el răspunzând "cuvântul de onoare" şi adăugând: "Să sperăm că de data asta se va ţine de cuvânt".

Preşedintele spusese în câteva rânduri că nu va promulga bugetul dacă acciza la carburant va fi majorată, premierul Victor Ponta precizând ulterior că negociază cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană amânarea cu trei luni a datei de majorare a accizei la motorină, folosită de către transportatorii de marfă, şi aplicarea acesteia doar la benzină.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu, despre acciză: Convingerea mea e că cele trei luni se vor prelungi pentru totdeauna.
 Vizualizări articol: 1440 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Băsescu, despre acciză: Convingerea mea e că cele trei luni se vor prelungi pentru totdeauna5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(19 dec 2013, 11:14:57
i-a ieşit, satanei! a jucat la ofsaid şi.. a marcat
viclean ca o mangustă ce face gargară (în şoaptă)
vorbind cum ştie doar el ( în "limbul bifurcat " )
ne-a arătat că bagabondu' ... oportunitatea aşteaptă

baricadat în lumea distorsionată a Cotroceniului
de unde ne-a băgat la subsuoara Europei pe toţi
(mi) se fasoleşte-n televizor , prin graiul whiskyului
(subliminal, dar evident) separându-l pe hoţ de hoţi

sub pomada unei exersate mediocrităţi, Băsescu
pune botniţă "libertăţii" prin bot(niţa) sa
astfel, diferenţa mare între el şi Ceauşescu
e că Băsescu ştie ( profesionist) a "fura"
1.1  RE: * trimis de
(19 dec 2013, 22:53:40
Te-ai desteptat radu? Nu mai esti fan psd?
2.   Sa(ne )radem cu copilotul Victoras trimis de
(19 dec 2013, 14:58:35
Statea intr-o seara Victoras la birou si medita la economia tarii.Deodata un fulger de inspiratie divina il lovi.Pun acciza la benzina si motorina si mai fac rost de niste bani ca si-asa ma freaca Dragnea ca ii trebuie in campania electorala.Zis si facut.Victoras pune acciza.Transportatorii simuleaza o mic greva si ceva blocaje in trafic.Victoras se sperie si renunta la acciza la motorina.Ei lasa ca-mi ramane acciza la benzina.Dar la cotitura il asteapta boss.Victoras,nu pui acciza la benzina.Ba o pun domnul Presedinte.Victoras,fii baiat cuminte si nu pune acciza.Ba o pun domnul Presedinte.Victtttoooorrrraaassssssssssssssss.Am inteles domnul presedinte nu o mai pun.Victoras,cine era prim ministru in guvernul Boc/Dumneavoastra.Victoras,cine e prim ministru in guvernul Ponta?Dumneavoastra.Victoras,d acciza se amana 3 luni cand intra in vigoare?De 1 APRILIE.HA HA HA esti comic tare Victoras.
3.   Sa(ne )radem cu copilotul Victoras trimis de
(19 dec 2013, 15:10:17
Statea intr-o seara Victoras la birou si un alt fulger de inspiratie divina il lovi.Ia sa unesc eu Muzeul Antipa cu Muzeul Taranului Roman si colectia acestuia sa treaca in aer liber la muzeul Satului.Iar Muzeul Antipa sa fie trecut de la Ministerul Culturii la Ministerul Mediului.Probabil doamna Rovana Plumb vrea sa-si expuna statuia de ceara la Muzeul Antipa alaturi de dinozauri.Ca doar a semnat jdemii de aprobari de mediu pentru gazele de sist si Rosia Montana.
4.   Sa(ne )radem cu copilotul Victoras trimis de
(19 dec 2013, 16:49:56
Traian Băsescu s-a instalat, magistral, la pupitru şi a explicat că bugetul se face cum zice el, nu cum cârdăşise Ponta cu FMI şi UE.
Aşa se întâmplă când eşti prost orientat - cazul domnului Ponta. Căci, ce este orientarea proasta? Între altele, incapacitatea de a calcula consecinţele acţiunilor tale.Dacă V. Ponta îşi făcea socoteala că poate să reziste în faţa lui Băsescu, atunci lua acciza în braţe şi mergea cu ea până la capăt. Dacă nu, nici n-o pomenea. A ales să se repeadă cu capul înainte, ca să se retragă acum dând cu ceafa de zid.Traian Băsescu a încheiat apoteotic :„Vedeţi-vă de treabă, USL nu se rupe. Sunt nişte şicanări, dar nu se rupe niciun USL.”:))"Traian Băsescu rămâne cel mai dibaci exploatator al zăcămintelor de prostie, care se află nu doar în josul, dar, mai cu seamă, în susul statului român."
4.1  RE: Sa(ne )radem cu copilotul Victoras trimis de
(19 dec 2013, 18:06:56
Răducu, stai puţin ! ( să pricep şi eu )
tocmai ai dat copy-paste de pe CeTePeu ?!
de ce ?! res-publica* se dezbat
nu micţionând ( cu altă ... ) neapărathappy

( *res-publica - lucruri publice)

***
marţian- după unele surse, nepământean - după altele
Băsescu îşi oferă toarta (spre unire) Antonescului
ticăloşii fără glorie sapă ( să-şi acopere spatele)
îşi fac stoc de oxigen ( 2014 - "respiraţia sufletului" )laughing

5.   Doamne ajuta trimis de
(19 dec 2013, 18:21:01
Ma cam doare in spitz pe ce interese puneti voi luneta sa iasa viral in piatza.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei