Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 189 (5396)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul va acciza de la 1 septembrie şi motoarele de peste 100 CP destinate iahturilor

Guvernul va introduce, de la 1 septembrie, accize şi pentru motoarele cu capacitate de peste 100 cai putere (CP) cu care sunt dotate iahturile, alte nave şi ambarcaţiunile pentru agrement, pe lângă accizele pentru maşini cu motor peste 3.000 cmc, bijuterii sau obiecte din aur, potrivit unui proiect.

Astfel, un proiect de ordonanţă de Guvern prevede introducerea motoarelor cu capacitate de peste 100 CP destinate iahturilor şi altor nave şi ambarcaţiuni pentru agrement în sfera de aplicare a accizelor nearmonizate, având în vedere faptul că motoarele navelor nu sunt întotdeauna integrate ambarcaţiunilor.

"Astfel, prin taxarea acestor motoare se asigură atingerea scopului urmărit prin introducerea acestor taxe de consum", se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Guvernul a adoptat, la finalul lunii iulie, o ordonanţă prin care accizele la alcool vor creşte de la 1 septembrie, când vor fi introduse şi accize pentru bunuri de lux, precum maşini cu motor peste 3.000 cmc, bijuterii, obiecte din aur, iahturi, ceasuri de lux şi anumite tipuri de armament, utilizate de persoane fizice, veniturile suplimentare din aceste accize fiind estimate la 300 milioane lei pentru anul curent. Măsura a fost introdusă pentru a compensa impactul negativ al reducerii TVA la pâine la 9%, calculat la 100 milioane de lei.

Proiectul de act normativ prevede că pentru cafea verde, prăjită şi solubilă şi pentru bijuterii din aur şi platină, confecţii din blănuri naturale, iahturi si ambarcaţiuni cu sau fără motor pentru agrement (cu excepţia celor destinate sportului de performanţă), autoturisme, inclusiv de teren, noi sau rulate cu capacitate cilindrică de peste 3.000 cmc, accizele se aplică o singură dată şi se calculează prin aplicarea sumelor fixe pe unitatea de măsură asupra cantităţilor produse pe teritoriul României, importate sau achiziţionate intracomunitar.

Pentru amestecurile cu cafea solubilă importate sau achiziţionate intracomunitar, accizele se datorează şi se calculează numai pentru cantitatea de cafea solubilă conţinută în amestecuri.

Pentru aceste bunuri, operatorilor economici li se restituie accizele virate bugetului de stat dacă au achiziţionat produsele dintr-un stat membru UE sau din import şi ulterior le livrează către alt stat membru, le exportă sau le returnează furnizorilor.

Regimul de restituire vizează şi cartuşele cu glonţ şi alte tipuri de muniţie pentru armele de vânătoare şi arme de uz personal, altele decât cele de uz militar sau de uz sportiv, dacă acestea sunt comercializate ulterior pentru arme de uz militar sau sportiv.

În funcţie de situaţie, plata accizelor se efectuează la data exigibilităţii acestora, pe data de 25 a lunii următoare celei în care intervine exigibilitatea sau la momentul efectuării formalităţilor vamale de punere în liberă circulaţie.

Persoanele fizice care efectuează achiziţii intracomunitare de iahturi şi alte nave şi ambarcaţiuni cu sau fără motor pentru agrement, maşini de peste 3.000 cmc şi motoare de peste 100 CP destinate iahturilor şi ambarcaţiunilor pentru agrement vor depune o declaraţie de accize la autoritatea competentă până la data prevăzută pentru plata acestor accize, numai atunci când datorează accize. Modelul declaraţiei se reglementează prin ordin al preşedintelui ANAF.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul va acciza de la 1 septembrie şi motoarele de peste 100 CP destinate iahturilor.
 Vizualizări articol: 680 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Guvernul va acciza de la 1 septembrie şi motoarele de peste 100 CP destinate iahturilor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei