Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 69 (5276)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta vrea ca noua Constituţie să prevadă posibilitatea confiscării averilor nejustificate

 

Proiectul de revizuire a Constituţiei va trebui să prevadă şi posibilitatea confiscării averilor nejustificate, conform practicii europene, iar actele de evaziune fiscală vor fi tratate drept acţiuni de crimă organizată, astfel încât să poată fi verificate şi de către DIICOT, afirmă premierul Ponta.

"Una dintre modificările constituţionale trebuie să privească exact posibilitatea confiscării averilor nejustificate, dar fără a cădea în partea cealaltă în care te duci, îi confişti omului şi după aceea el dovedeşte. În modificarea constituţională a fost un agrement între toate forţele politice să mergem pe practica europeană (...) Însă ceea ce îmi doresc să facem apropo de evaziune fiscală - vom încerca să lucrăm cu cei de la Parchet, DIICOT, să băgăm reţelele de evaziune fiscală în crimă organizată. Aşa cum DNA are specializare pe corupţie, DIICOT să se concentreze foarte mult nu doar pe crimă organizată, ci pe evaziune fiscală, ca un act de crimă organizată", a spus Ponta la Antena 3.

El a apreciat că pachetul de modificare a sistemului de control va fi finalizat până la sfârşitul actualului semestru, dar a precizat că rezultatele vor apărea, probabil, la sfârşitul anului-începutul anului viitor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta vrea ca noua Constituţie să prevadă posibilitatea confiscării averilor nejustificate.
 Vizualizări articol: 1581 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Ponta vrea ca noua Constituţie să prevadă posibilitatea confiscării averilor nejustificate5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   %adevar trimis de
(25 mar 2013, 11:54:03
ai perfecta dreptate pontache dar sa incepem cu ;NASTASE,VACAROIU,VIDEANU,BLAG ,etc.
2.   % trimis de
(25 mar 2013, 13:50:05
DAR SI CU CEI DE LA DECONCENTRATE SI DIN PRIMARII!!!MAI ALES CEI CU MULTA VECHIME
SI ,,NEDERANJATI'' DIN FUNCTII DE LA INCADRARE!!!
3.   Typo trimis de
(25 mar 2013, 14:39:55
agrement se scrie de fapt agreement
4.   ... trimis de
(25 mar 2013, 15:38:07
un caz foarte frumos este cazul nastase...victor p. tepes a facut dreptate: "il scoatem doamna",si corectitudinea din el l-a facut sa se tina de cuvant...l-a "scos"...pe nastase...
si din fericire I-au fost confiscate si tablourile,si milioanele din banci,si firmele care le detine,tot...a ramas sarac dupa ce a facut o mare parte din viata lui smotru la jilava....(aproape 2 luni)....sa traiti bine?!?!
5.   Omul asta are o propunere buna. trimis de
(25 mar 2013, 19:52:40
Propunerea in sine este onorabila dar o sa se loveasca de aceiasi adunatura pestrita care se numeste Legislativ si aici ma refer la Parlamentul" penal"al Romaniei.
Legea respectiva daca prin absurd ar intra in vigoare ar avea nevoie de o alta care sa ridice imediat imunitatea si sa puna la dispozitia justitiei persoana acuzata.
Nu stiu de ca dar am impresia ca visez cu ochi deschisi citind asta.
Faptul ca a avut curajul sa vina in fata cu o asemenea propunere este un mare PLUS de popularite si integritate al respectivului. Probabil ca nu are nimic de ascuns.
In alt context in care legile respective ar intra in vigoare s-ar face mare curatenie in adunatura perversa care se numeste astazi "clasa politica romaneasca".
Subiectul asta este chiar interesant de urmarit.

6.   Alta vrajeala... trimis de
(25 mar 2013, 20:37:13
Ponta promite cai verzi pe pereti albastri...cand vreodata sa-si taie ei craca de sub picioare? Oare nu e mai simplu, cand se face o angajare la stat sau in politica, sa se semneze un fel de precontract si in care ai fost prins ca ai delapidat , sa ti se confiste averea personala si pana la al 5-lea grad de rudenie si inchisoare de minim 15 ani fara judecata... Sa vedem atunci cine ar mai pune mana....
Daca ar exista vreodata asa o lege, atunci ar functiona asa...confiscam de la voi...pt noi.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei