Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 16 (5223)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Salariul minim pe economie va fi majorat în acest an în două etape, în februarie şi iulie

Salariul minim brut pe economie va fi majorat în acest an în două etape, cu 50 lei de la 1 februarie, ajungând astfel la 750 lei, iar din luna iulie va urca la 800 lei, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Decizia a fost luată de Guvern în urma consultărilor cu Fondul Monetar Internaţional.

"Salariul minim va creşte în acest an la 800 lei, dar în două etape: cu 50 lei începând cu luna februarie şi cu încă 50 lei din luna iulie", au arătat sursele citate.

 

Peste 436000 de salariaţi vor beneficia de prima majorare a salariului minim, peste 677000 de a doua

Peste 436.000 de salariaţi din sectorul concurenţial vor beneficia, din 1 februarie, de prima etapă de majorare a salariului minim pe economie, iar în cea de-a doua etapă, când salariul minim va ajunge la 800 de lei, vor fi 677.267 de beneficiari, potrivit proiectului de HG pus în dezbatere publică.

Începând cu data de 1 februarie 2013, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată se stabileşte la 750 de lei lunar, pentru un program complet de lucru de 168,667 ore în medie pe lună în anul 2013, reprezentând 4,44 lei pe oră, se arată în proiectul de Hotărâre pus în dezbatere publică de Ministerul Muncii.

Iniţiatorii proiectului de act normativ precizează că nivelul salariului minim garantat în plată se majorează cu 7,14 la sută faţă de anul 2012.

Începând din 1 iulie 2013, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată va fi de 800 de lei lunar, reprezentând 4,74 lei pe oră, nivelul acestuia, după cea de-a doua majorare, fiind cu 14,29 la sută mai mare faţă de anul 2012.

"Pentru personalul din sectorul bugetar, nivelul salariului de bază, potrivit încadrării, nu poate fi inferior nivelului salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată. Stabilirea, pentru personalul încadrat prin încheierea unui contract individual de muncă, de salarii de bază sub nivelul celui prevăzut constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 2.000 lei", se arată în proiectul de HG.

În nota de fundamentare care însoţeşte documentul se precizează că de majorarea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată vor beneficia 436.361 de persoane din sectorul concurenţial, în cazul cuantumului de 750 lei lunar, şi 677.267 persoane din sectorul concurenţial, în cazul cuantumului de 800 lei lunar.

Proiectul de HG va fi în dezbatere publică până în 30 ianuarie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Salariul minim pe economie va fi majorat în acest an în două etape, în februarie şi iulie.
 Vizualizări articol: 1217 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Salariul minim pe economie va fi majorat în acest an în două etape, în februarie şi iulie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei