Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 16 (5223)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Impozitul plătit de agricultorii persoane fizice ar putea scădea

Guvernul va discuta în şedinţa de marţi schimbarea modalităţii de impozitare a agricultorilor persoane fizice, astfel încât impozitul să scadă de la 214 lei pe hectar la 85-96,5 lei pe hectar, în funcţie de suprafaţă.

Astfel, producătorii de cereale persoane fizice cu mai puţin de două hectare nu nor fi impozitaţi, ca şi până în prezent, cei care deţin între două şi cinci hectare şi care achitau un impozit de 214,5 lei pe hectar vor plăti 96,5 lei, iar proprietarii a mai mult de 50 de hectare de teren, care plăteau tot 214,5 lei pe hectar, vor fi taxaţi cu 84,94 lei pe hectar.

"Interesul nostru este de a fiscaliza cât mai mult din activitatea agricolă şi de a ajuta la comasarea terenurilor", a declarat luni ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, care s-a întâlnit la sediul Ministerului Agriculturii cu ministrul de resort, Daniel Constantin, şi cu reprezentanţi ai patronatelor din agricultură.

El a mai spus că 5,5% din sumele colectate din impozitare vor ajunge la Fondul Naţional de Sănătate, iar agricultorii vor plăti impozitul după ce încasează banii din producţie, în două tranşe, pe 25 octombrie şi 15 decembrie.

"Nu este vorba de un nou impozit, ci de schimbarea modalităţii în care se impozitează persoanele fizice. La persoanele juridice nu se schimbă nimic. Acest tip de impozitare nu se aplică celor care au mai puţin de două hectare de teren, celor care au mai puţin de şase porci, pentru autoconsum, sau mai puţin de zece bovine", a declarat Constantin la începutul întâlnirii cu fermierii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Impozitul plătit de agricultorii persoane fizice ar putea scădea.
 Vizualizări articol: 735 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Impozitul plătit de agricultorii persoane fizice ar putea scădea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei