Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 oct 2012 - Anul XVII, nr. 230 (5135)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Kovesi: Nu exclud o candidatură pentru DNA şi nicio altă funcţie privind MCV

 

Procurorul general al României, Codruţa Kovesi, a declarat, luni, că nu exclude o candidatură pentru Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) şi nicio eventuală funcţei ce presupune o activitate legată de Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) sau de activităţi anticorupţie.

"Aşa cum am declarat în mai multe rânduri doresc să-mi continui activitatea în calitate de magistrat. Consider că lupta anticorupţie este o dimensiune importantă prin prisma MCV şi a implicaţiilor pe care le are pentru România", a susţinut Codruţa Kovesi, în cadrul unei declaraţii de final de mandat ca procuror general al României.

Codruţa Kovesi a anunţat, luni, că începând de marţi - 2 octombrie, ziua în care îi încetează ei activitatea ca procuror general - l-a delegat, pentru o perioadă de şase luni, pe procurorul şef al DNA, Daniel Morar, în funcţia de prim-adjunct al procurorului general, funcţie deţinută de Marius Iacob (care fusese delegat, nu numit, în această poziţie).

Anterior, Kovesi precizase că le încetează de luni delegările lui Marius Iacob, Valentin Şelaru - procuror şef delegat al Secţiei de Urmărire Penală şi criminalistică din Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie - şi numirile consilierilor procurorului general Dana Tiţian şi Marius Bulancea.

"Urmare a cererii pe care am depus-o, astăzi (luni-n.r.) a fost semnat ordinul prin care am revenit pe postul deţinut anterior şi am fost numită procuror în cadrul DIICOT-Biroul Teritorial Sibiu. Începând cu astăzi am încetat numirile pe funcţia de consilieri ai procurorului general pentru Dana Tiţian şi Marius Bulancea, pentru funcţia de procuror şef secţie lui Valentin Şelaru şi pentru funcţia de prim-adjunct al procurorului general lui Marius Iacob, ca urmare a cererilor pe care aceştia le-au depus. Deşi sunt nişte profesionişti excelenţi, trebuie să lăsăm oportunitatea viitorului procuror general să îşi aleagă echipa managerială, aşa cum şi eu am avut-o", a afirmat Codruţa Kovesi.

Astfel, pentru asigurarea continuităţii şi stabilităţii, Kovesi "a decis să delege o persoană în poziţia de prim-adjunct al procurorului general, care va asigura interimatul".

"La această decizie a contribuit faptul că procurorul care va fi delegat are cea mai mare vechime în funcţie de conducere la nivelul central al Ministerului Public, are o colaborare bună cu instituţiile europene, a fost implicat în toate misiunile de evaluare pentru raportul de ţară şi are experienţa necesară pentru a lua măsurile care să asigure continuitatea activităţii Ministerului Publicului", a spus Kovesi, precizând că acea persoană este Daniel Morar, şeful DNA.

Astfel, Daniel Morar preia funcţia rămasă vacantă ca urmare a plecării lui Marius Iacob, care se întoarce la conducerea Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din PICCJ, iar Valentin Şelaru se întoarce la Parchetul Curţii de Apel Braşov.

Biroul de presă al DNA a comunicat, pentru MEDIAFAX, că în cursul zilei de marţi, când Daniel Morar preia conducerea Ministerului Public va anunţa cine va asigura interimatul la Direcţia Naţională Anticorupţie.

Surse judiciare o indică pe Laura Oprean, procuror şef adjunct al DNA.

Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, a anunţat, în 17 septembrie, declanşarea procedurii de selecţie a procurorilor pentru funcţiile de procuror general al României şi procuror şef al DNA, în locul Codruţei Kovesi, respectiv Daniel Morar (al cărui mandat a expirat în 16 februarie, fiind delegat pe funcţie încă un an-n.r.).

MJ preciza că selectarea procurorilor se face în perioada 18 septembrie-4 octombrie 2012, ulterior, în urma discuţiilor aprinse de la Consiliul Superior al Magistraturii, procedura a fost prelungită cu încă o lună.

Potrivit regulamentului de numire a procurorilor şefi, CSM are termen 60 de zile până la emiterea unui aviz (consultativ) la propunerea înaintată de ministrul Justiţiei, decizia finală urmând a fi luată însă de preşedintele României.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Kovesi: Nu exclud o candidatură pentru DNA şi nicio altă funcţie privind MCV.
 Vizualizări articol: 740 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kovesi: Nu exclud o candidatură pentru DNA şi nicio altă funcţie privind MCV0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei