Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 aug 2012 - Anul XVII, nr. 186 (5091)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

FMI nu acceptă deocamdată TVA de 9% la alimente şi impozitarea progresivă a veniturilor

Reprezentanţii FMI, ai CE şi ai BM le-au precizat parlamentarilor din Comisia de buget-finanţe că nu sunt deocamdată de acord cu scăderea TVA la 9% pentru alimentele de bază sau impozitarea progresivă a veniturilor în trei trepte, deoarece s-ar ajunge la un deficit bugetar de peste 3% din PIB.

 

„Opiniile exprimate nu sunt favorabile”

Preşedintele Comisiei de buget, Eugenia Barna, a declarat, ieri, că pentru măsurile economice propuse de Guvern oficialilor FMI trebuie realizate "studii de impact" până în toamnă, la momentul construirii bugetului pe 2013, delegaţia FMI arătându-se deschisă la propunerile Executivului.

"Cei de la FMI şi Comisia Europeană sunt foarte deschişi la propunerile pe care le are şi Guvernul şi în aceeaşi măsură şi o serie de parlamentari, însă trebuie făcute studii de impact, adică să vedem toate aceste măsuri, când vom construi bugetul dacă sunt sustenabile sau nu. Dânşii nu au nimic împotriva ideii respective, dar trebuie făcute studii şi calcule (...) Nu sunt împotriva acestor măsuri, ci sunt foarte deschişi la orice propunere", a declarat Barna pentru MEDIAFAX, făcând referire la reducerea TVA la 9% pentru alimentele de bază, plata TVA la încasare şi impozitarea regresivă a veniturilor.

"Nu s-a aprobat deocamdată nimic, deocamdată se discută toate propunerile Guvernului şi decizia va fi luată în toamnă", a mai precizat preşedintele Comisiei de buget din Camera Deputaţilor.

Barna a mai precizat că oficialii FMI şi CE au constatat o execuţie bugetară bună în primele 6 luni ale acestui an, Guvernul aflându-se în parametrii stabiliţi.

După întâlnirea cu misiunea de experţi internaţionali, Barna a fost întrebată de jurnalişti care a fost poziţia oficialilor faţă de măsura de reducere a TVA la 9% pentru alimentele de bază.

"Opiniile exprimate nu sunt favorabile, mai bine ar fi să existe subvenţii pentru producătorii agricoli pentru a evita producerea unei evaziuni fiscale. (...) Se fac studii şi, până la momentul noiembrie, când vom avea proiectul de buget, putem să vedem ce anume putem face în domeniul fiscalităţii", a spus preşedintele Comisiei de buget, menţinând faptul că discuţiile vor fi reluate la momentul realizării proiectului de buget pe 2013.

În ceea ce priveşte impozitul regresiv pentru salarii, preşedintele Comisiei de buget a precizat că trebuie realizată o notă de fundamentare foarte clară, pentru că orice procent de scădere trebuie luat de altundeva şi atunci fie sunt reduse cheltuielile pentru investiţii, fie sunt reduse alte cheltuieli.

De asemenea, Barna a susţinut că oficialii FMI sunt de acord în principiu cu plata TVA la încasarea facturii, care să fie aplicată pentru IMM-uri în cazul afacerilor de până în 500.000 de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului FMI nu acceptă deocamdată TVA de 9% la alimente şi impozitarea progresivă a veniturilor.
 Vizualizări articol: 2521 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FMI nu acceptă deocamdată TVA de 9% la alimente şi impozitarea progresivă a veniturilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(11 aug 2012, 11:15:13
cu pantalonii jos , în poziţia ghiocelului
stăm şi aşteptăm ...tranşe FMI
mare parte (pentru asta) 'i vina Băselului
cine dreq ne-a băgat în aşa datorii ?!

FMI-ul ne-a stabilit şi programul ploilor (văd)
-hai , ajunge cu canicula ! e voie să plouă !
să plouă până la limita gradului de ..prăpăd
(din "belşugu' " ăsta ... să ne ţineţi şi nouă)
2.   K-Boom trimis de
(11 aug 2012, 11:35:17
„Și-mi vine câteodată s-arunc
cu grijile FMI-ului parșiv
problemele €barossanului
Cu mâinile pline de semtex
sus în aer
Ka Boom
sus în aer”
-------
Băi dar chiar nu se găsește în țara asta nici un ROMÂN să le înfigă o cizmă-n kur la ăștia de la FMI?
Sau să-l trimită un picuț în pïzda mamei lui pe boul celălalt de Barosso?
Pe kretinul acesta tare mult îl mai freacă grija României, omițând să conștientizeze faptul că americanii au activat programul intern de protecție la prăbușirea monedei euro. Manuel, fugi fuguța acăsuță că ți se dărâmă șandramaua!
Mai vine și ovreiul celălalt - vițelul de ’tu-te-nGâttenstein – care începe să mugească fără botniță de zici că se crede în Tahiti.

O fi bantustan la noi, dar mai lăsați-ne-n durerea noastră să ne rezolvăm NOI problemele!
Om vedea NOI câți sunt pe liste, cine e prezident legitim, care or fi impozitele ce se cuvin, und andere.

Vedeți-vă de treaba voastră, porci de câini ce sunteți! ALTMINTERI....
angryangryangryangryangry
feeling beat upfeeling beat upfeeling beat upfeeling beat upfeeling beat up
3.   Comentariu trimis de
(11 aug 2012, 17:55:09
ma intreb..cine o fi inventat aceasta criza in europa e e interes american aici dolarul ce face dispare ei cum au depasit criza acu citiva ani au luat bani cu imprumut de la china iar acu nu mai vor sa-i restituie
3.1  RE: Comentariu trimis de
(12 aug 2012, 05:05:17
Eu cred ca ar trebui sa te rezumi la ce faci tu pe acolo si sa nu-ti dai cu parerea despre chestii care, evident, te depasesc.
3.2  RE: Comentariu trimis de
(12 aug 2012, 10:18:12
M1R3LOI, întreabă-l pe Paul Dorneanu.
(pe bune, fără mit stock )
4.   Ce guvern comunist de rahat trimis de
(11 aug 2012, 19:39:34
pai daca usl e atat de bine pregatit atunci de ce nu se consulta sau consulta pe aceia care ii ajuta, de ce fac numai de capul lor? Raspuns~ ptr ca sunt niste incompetenti hahahaaaaa cu ei la conducere ne ducem de rapahee hee))))))))
4.1  RE: Ce guvern comunist de rahat trimis de
(11 aug 2012, 23:57:10
Prieten drag. FMI nu ajuta pe nimeni. Ca sa intelegi si tu, domeniul lor de activitate este: "WorldWide Corporate Slave Ownership". Felicitari, ai fost vandut la pachet, de catre Base. La fel ca alte lucruri. E foarte bun la vandut lucrurile altora. Acum, noi trebuie sa inghitim taxe si impozite, pentru ca am fost amanetati impotriva vointei noastre. I know.. Fuck me, right?
5.   Amestec sau neamestec trimis de
(12 aug 2012, 08:46:54
Daca Ceausescu eara presedintele se lasa cu un razboi . Cum am acceptat aceste imprumuturi in conditiile amestecului puterilor straine in politica noastra interna ? Aceste presiuni si conditionari din-afara nu fac altceva decat sa subrezeasca capacitatea noastra de autodezvoltare si intarire a statului roman .Faptul care imi da ceva speranta este atitudinea actualei puteri care va reusi in final sa-si impuna propria politica interna si sa faca din Romania un membru cu drepturi egale in cadrul comunitatii europene !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei