Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 feb 2010 - Anul XV, nr. 35 (4326)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aproape o mie de cadre didactice ar putea obţine o a doua specializare, printr-un proiect MECTS

Aproximativ o mie de profesori din învăţământul preuniversitar ar putea obţine a doua specializare prin participarea la un proiect al Ministerului Educaţiei privind formarea profesională, instruirea în 12 domenii desfăşurându-se în mai multe universităţi din Bucureşti, Cluj, Braşov şi Ploieşti.
Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) informează că a demarat la 1 ianuarie proiectul intitulat "Formarea profesională a cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar pentru noi oportunităţi de dezvoltare în carieră", selectat în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane şi cofinanţat din Fondul Social European.
Perioada de pregătire de nivel postuniversitar durează doi ani şi vizează 12 domenii de specializare, respectiv matematică, fizică, chimie, biologie, educaţie tehnologică, tehnologia informaţiei, limba şi literatura română, limba şi literatura engleză, limba şi literatura franceză, psihopedagogie, geografie şi istorie.
La sfârşitul perioadei de pregătire, candidaţii vor obţine o diplomă de conversie profesională care să le faciliteze asigurarea normei didactice într-o singură şcoală.
Formarea celor 1.000 de cadre didactice se realizează în sistemul de învăţământ la distanţă şi fiecare program de studii conţine un modul de Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiei (TIC).
Pe termen lung, proiectul vizează îmbunătăţirea oportunităţilor de dezvoltare în carieră pentru cadrele didactice din învăţământul preuniversitar, prin obţinerea unei diplome de conversie profesională, îmbunătăţirea capacităţii instituţiilor de învăţământ superior de a dezvolta şi implementa programe de formare continuă prin ED de calitate, adresate cadrelor didactice. Totodată, proiectul urmăreşte stimularea cadrelor didactice pentru participarea la educaţia permanentă şi crearea unei culturi a învăţării pe tot parcursul vieţii.
Proiectul se va derula pe o perioadă de trei ani, fiind implementat în parteneriat cu European Foundation for Quality in eLearning - Efquel,Universitatea Politehnică din Bucureşti, Universitatea Tehnică de Construcţii din Bucureşti, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea Petrol şi Gaze din Ploieşti, Universitatea Transilvania din Braşov, Universitatea din Bucureşti, SC Omina International SRL şi SC Contrast Advertising SRL.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape o mie de cadre didactice ar putea obţine o a doua specializare, printr-un proiect MECTS.
 Vizualizări articol: 692 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape o mie de cadre didactice ar putea obţine o a doua specializare, printr-un proiect MECTS0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei